Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Κ. Τσιάρας: Αυτοδύναμη πορεία ανάπτυξης

Η ΝΔ, έχοντας χαράξει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας εδώ και δεκαετίες, παραμένει σταθερή και αταλάντευτη στο στρατηγικό της στόχο. Να φανεί φως στο βάθος του τούνελ, να αλλάξει το μείγμα της πολιτικής και από την πολιτική της ύφεσης να περάσουμε στην πολιτική της ανάπτυξης.
Το μεγάλο στοίχημα για την επόμενη κυβέρνηση είναι να καταφέρει να εφαρμόσει μια ρεαλιστική πρόταση οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, η οποία συνυπολογίζοντας τους περιορισμούς του νέου Προγράμματος Στήριξης της ελληνικής οικονομίας, θα περιλαμβάνει στοχευόμενες δράσεις για έξοδο από την κρίση και την αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής εξάντλησαν την αποδοτικότητα τους. Η προσπάθεια της χώρας πρέπει τώρα να συνεχιστεί με την υλοποίηση μιας αναπτυξιακής στρατηγικής, η οποία αποτελεί τη μόνη διέξοδο από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Για να ξεκινήσει αυτό το τιτάνιο έργο της ανάπτυξης, η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή. Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από μια σταθερή δύναμη διακυβέρνησης και όχι από ετοιμόρροπες συγκυβερνήσεις. Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος της, Αντώνης Σαμαράς, θέλουν να αλλάξουν τα πάντα. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει αν πατάμε πάνω σε εύθραυστες ισορροπίες ενός ετοιμόρροπου κυβερνητικού συνασπισμού. Θέλουμε να κυβερνήσουμε τη χώρα με λυμένα τα χέρια, όχι κάνοντας συμβιβασμούς σε κάθε βήμα. Η αυτοδυναμία λοιπόν είναι απαραίτητη για να κυβερνηθεί η χώρα και για να αλλάξουν όλα όσα πρέπει να αλλάξουν, κόντρα σε συντεχνιακές λογικές και σε ακραίες πολιτικές πρακτικές.
Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ξαναφέρει την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση στην ελληνική κοινωνία και να αλλάξει ριζικά την εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη. Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας, που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές, είναι η μοναδική εγγύηση για να χαράξουμε, επιτέλους, μια νέα αφετηρία για τον τόπο. Για να ακολουθήσουμε μια νέα πορεία Ανάπτυξης και Ανοικοδόμησης.