Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η Πολιτεία δεν φοβάται. Οι παρελάσεις θα γίνουν

Την άποψη του για τον συμβολισμό και το νόημα των εθνικών παρελάσεων είχε την ευκαιρία να εκφράσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 Κύπρου. Σχετικά με το ογκούμενο κύμα δυσφορίας και τις έντονες φημολογίες περί επεισοδίων κατά τη διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο καιρό παρατηρούνται φαινόμενα ιδιαίτερα ανησυχητικά. Θα έλεγα ότι σε ένα μεγάλο βαθμό είναι και επικίνδυνα, γιατί μπορούν να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις χωρίς ωστόσο να εξηγούνται. Γιατί; Διότι οι παρελάσεις έχουν κάποιο σημαντικό ρόλο να επιτελέσουν, επικαιροποιούν νοήματα διαχρονικά μεγάλης εθνικής αξίας που σήμερα, στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάμε, αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία και συμβάλουν στην ενίσχυση του φρονήματος μας, της εθνικής μας ενότητας, της συλλογικότητας μας μπροστά στα νέα μεγάλα προβλήματα που καλούμεθα όλοι ενωμένοι να τα αντιμετωπίσουμε. Από εκεί και πέρα οι θεσμοί της πολιτείας και της δημοκρατίας δεν φοβούνται. Πρέπει να στέκονται όρθιοι κάτω από οποιαδήποτε συγκυρία.
Από την άλλη μεριά, την περιφρούρηση αυτών των στιγμών και των σπουδαίων γεγονότων την κάνει η ίδια η κοινωνία, ο ίδιος ο Ελληνικός λαός. Τα περιστατικά αυτά που εκδηλώνονται το τελευταίο καιρό δεν αποτελούν έκφραση συνολικά και συλλογικά της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό το λόγο οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί είναι προς την κατεύθυνση που γνωρίζετε. Οι παρελάσεις θα γίνουν»
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, αν πρόκειται ο ίδιος να είναι παρών στην στρατιωτική παρέλαση στην Πλατεία Συντάγματος, ως καθ’ύλην αρμόδιος και για θέματα άμυνας και στρατού, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι «ούτως ή άλλως θα είμαι παρών, γιατί πιστεύω σε αυτό που σας είπα πρωτύτερα. Από εκεί και πέρα είναι αλήθεια, πως η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές, ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας υφίσταται τις πιέσεις της δημοσιονομικής προσαρμογής. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα η πατρίδα μας θα ξαναβρεί το βηματισμό και τον προσανατολισμό της. Συνειδητοποιούμε όλοι την ανάγκη μέσα από την κρίση να κτίσουμε την νέα Ελλάδα. Αυτό πρέπει να μας οδηγήσει στο μέλλον. Από εκεί και πέρα, η κοινωνική αλληλεγγύη πρέπει να εκδηλώνεται με κάθε μορφή, ανά πάσα στιγμή. Θα πρέπει να σταθούμε όλοι ο ένας κοντά στον άλλον και κυριότερα κοντά στις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις».