Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ο Βορίδης “έδειξε” την αλήθεια

Η προσχώρηση του Μάκη Βορίδη στη Νέα Δημοκρατία, ενίσχυσε ουσιαστικά το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στη θωράκιση των πολιτικών επιχειρημάτων του, σε μια κρίσιμη συγκυρία, στη διαδρομή για τις πρόωρες εκλογές, από τις οποίες η Συγγρού προσδοκά να εξέλθει αυτοδύναμη.

Ο Υπουργός Μεταφορών της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου, η αποχώρηση του οποίου από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό προκάλεσε ακατάσχετη πολιτική αιμορραγία στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, έδωσε χθες τη δική του διάσταση στις συζητήσεις που ακούγονται περί του ενδεχομένου συγκυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, στην περίπτωση που η σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν καταφέρει να βγει αυτοδύναμη από τις κάλπες της 29ης Απριλίου ή της 6ης Μαϊου.
Ο Μάκης Βορίδης λοιπόν σημείωσε με έμφαση ότι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας θα πρέπει να είναι ο Αντώνης Σαμαράς, από τη στιγμή που στη λαϊκή κάλπη θα είναι ο επικεφαλής του πρώτου κόμματος, και με σημαντική διαφορά από τα υπόλοιπα, ανεξαρτήτως του αν η συγκεκριμένη εκλογική επίδοση θα συνιστά και αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι κάθε άλλη συζήτηση ή σενάριο, περί της αναζήτησης «3ης λύσης» για τη θέση του πρωθυπουργού, θα συνιστά επί της ουσίας συνταγματικό παράδοξο.
Στην τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη βρίσκεται και η ουσία των σεναρίων που εξυφαίνονται. Στη Συγγρού δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι το «σύστημα» επιθυμεί να μπλοκάρει τον δρόμο του Αντώνη Σαμαρά προς την πρωθυπουργία, ώστε να εγκλωβιστεί μετεκλογικά η χώρα σε λύσεις τύπου «Παπαδήμου», δηλαδή ενός τεχνοκράτη ο οποίος θα προβληθεί ως καταλληλότερος για να ηγηθεί ενός κυβερνητικού σχήματος.
Κι όλα αυτά τη στιγμή που όλες οι δημοσκοπήσεις οι οποίες έχουν διενεργηθεί το τελευταίο διάστημα, με πλέον πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα το Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή της Κυριακής», δείχνουν ότι η κοινωνία δηλώνει σε συντριπτικά μεγάλα ποσοστά την απογοήτευσή της από τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά από τον μεταβατικό πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.