Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Ο Γιαννίτσης διάδοχος του Βενιζέλου

… όχι φυσικά στο ΠΑΣΟΚ, στο οποίο η επόμενη διαδοχή αναμένεται να καθυστερήσει αρκετά, αλλά στο πόστο του Υπουργού Οικονομικών της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου.
Ο Τάσος Γιαννίτσης, στενός συνεργάτης επί σειρά ετών του Κώστα Σημίτη, και «alter ego» του Λουκά Παπαδήμου στη σημερινή κυβέρνηση, θα είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις εκείνος ο οποίος θα μετακινηθεί στη θέση του «τσάρου» της οικονομίας, για το διάστημα που απομένει μέχρι τις πρόωρες εκλογές.
Οι μέχρι πρότινος πληροφορίες ανέφεραν ότι τη θέση του υπουργού Οικονομικών θα κρατούσε ο ίδιος ο Λουκάς Παπαδήμος, με τον αναπληρωτή Φίλιππο Σαχινίδη να έχει αναβαθμισμένο ρόλο, και ουσιαστικά την καθημερινή διαχείριση του κρίσιμου τομέα της οικονομίας.
Τις τελευταίες ώρες ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατούν δεύτερες σκέψεις, και κερδίζει έδαφος η πρόταση να μετακινηθεί ο Τάσος Γιαννίτσης στο υπουργείο Οικονομικών. Από το υπουργείο Εσωτερικών άλλωστε, θα υποχρεωθεί σε παραίτηση μετά την 6η Απριλίου, ημέρα που εκτιμάται ότι θα διαλυθεί η Βουλή και θα προκηρυχθούν οι πρόωρες εκλογές.
Ο Λουκάς Παπαδήμος έχει ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει ενεργή και μάχιμη και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καθώς οι διεθνείς υποχρεώσεις και οι εκκρεμότητες της χώρας δεν επιτρέπουν… σαστίσματα. Σε αυτή τη μάχη, δεν θα ήθελε να στερηθεί των υπηρεσιών του Τάσου Γιαννίτση, γι’ αυτό και επίκειται η μετακίνησή του στο πόστο του υπουργού Οικονομικών, αντικαθιστώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο.