Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Γεύματα σε άπορους δημότες μέχρι το καλοκαίρι του 2013

Η αρμόδια αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη εφαρμόζει ήδη πρόγραμμα καθημερινής σίτισης αστέγων, απόρων, προσφύγων και άλλων ευπαθών ομάδων σε κτίριο της οδού Αμύντα 11, όπου διανέμονται περί τις 342 μερίδες.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη


Το ενδιαφέρον συμμετοχής μεγαλώνει μέρα με τη μέρα από δημότες που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές και στοιχειώδεις ανάγκες τους. Έτσι, η αρμόδια αντιδήμαρχος Καλυψώ Γούλα εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για επιλογή αναδόχου εταιρείας σίτισης (catering). Σημειώνεται ότι η τρέχουσα σύμβαση λήγει στις 7 Ιουλίου. Η εισήγηση εγκρίθηκε και ξεκινούν οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό.
«Σε μια περίοδο που τα εισοδήματα των συμπολιτών μας πλήττονται σημαντικά, ο δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει να προνοεί για τα προβλήματα των άπορων και άστεγων δημοτών, δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία μέσα από τα καθημερινά συσσίτια για άστεγους, άπορους, πρόσφυγες και άλλες ευπαθείς ομάδες» σημείωσε η κ. Γούλα.
Οι ομάδες αυτές των δημοτών θα σιτίζονται προσωρινά για όσο διάστημα είναι απαραίτητο ώστε να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες διαβίωσής τους και θα εναλλάσσονται με άλλες ομάδες που θα κρίνεται ότι είναι απαραίτητο να βοηθηθούν με την εγγραφή τους στο πρόγραμμα σίτισης, σύμφωνα με τη διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών. Η δαπάνη των 240.000 ευρώ θα βαρύνει κατά 120.000 τον προϋπολογισμό του 2012 και το υπόλοιπο ποσό θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2013. Το νέο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους μέχρι τον Ιούλιο του επόμενου έτους.