Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Κάτι από τη λάμψη του Champions League

Σήμερα διεξάγεται το κύριο μενού των αγώνων του Europa League. Με αναμετρήσεις όπως Άγιαξ – Μαν.Γιουνάιτεντ, Πόρτο – Μαν. Σίτι, Λάτσιο – Ατλ.Μαδρίτης, αλλά και αρκετές ακόμα εξίσου δυνατές όπως Λοκομοτίβ Μόσχας – Αθλέτικ Μπιλμπάο, Αλκμάαρ – Άντερλεχτ, Στόουκ – Βαλένθια ή Τραμπζονσπόρ – Αϊντχόβεν αποδεικνύει πως το επίπεδο ανταγωνισμού δείχνει αρκετά υψηλό και ορισμένοι αγώνες είναι ισοδύναμοι αυτών του Champions League.

To ελληνικό ενδιαφέρον στρέφεται στο Ούντινε, και στο Φρίουλι, όπου ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Ουντινέζε. Οι Θεσσαλονικείς φιλοδοξούν να συνεχίσουν το αήττητο σερί των εκτός έδρας αναμετρήσεων στους ευρωπαϊκούς τους αγώνες, παρόλο που αντιμετωπίζουν μία αρκετά ισχυρή ιταλική ομάδα. Ο δικέφαλος αποδυναμώθηκε μετά τις αποχωρήσεις Βιεϊρίνια και Κοντρέρας όμως αναπλήρωσε τα κενά με νεαρά και «πεινασμένα» ελληνόπουλα που έχουν θέληση και πάθος για διάκριση και διεθνή αναγνώριση. Μην ξεχνάτε πως ο Γεωργιάδης ήταν αυτός που έκανε άνω κάτω την Τότεναμ στο Λονδίνο και είναι ο 1ος σκόρερ της ομάδας στη διοργάνωση φέτος με 4 γκολ.
Με αρκετό ενδιαφέρον το ελληνικό φίλαθλο κοινό αναμένεται να παρακολουθήσει και τους αγώνες των ζευγαριών που διασταυρώνουν με τα ελληνικά, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Μπορεί αυτό να μην μας απασχολεί τώρα, αλλά μιας και οι ερυθρόλευκοι πήραν προβάδισμα πρόκρισης προχθές στη Μόσχα, σίγουρα θα έχουν μάτια και αυτιά στραμμένα στο ματς Σάλτσμπούργκ – Μέταλιστ. Όπως και στον δικέφαλο του βορρά, παρότι η προσοχή τους είναι στην Ουντινέζε, που πρέπει να αποκλείσουν, σίγουρα θα υπάρχει άνθρωπος στην Ολλανδία για να παρακολουθήσει Άλκμααρ και Άντερλεχτ.
Με αυτοσυγκέντρωση, προσήλωση στον κάθε αγώνα χωριστά και λίγη δόση τύχης, μπορεί η Ελλάδα, για πρώτη φορά (;) να παρουσιάσει δύο ομάδες στην φάση των 16! Μακάρι! Το εύχομαι με όλη μου την καρδιά!