Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

“Διπλό” ανατροπής

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Το χθεσινό διπλό του Ολυμπιακού στην Τούμπα, προκαλεί την ανατροπή των έως τώρα δεδομένων στο πρωτάθλημα της Superleague. Σε συνδιασμό μάλιστα με την ήττα του Παναθηναϊκού στη Λειβαδιά, εξισορροπεί την βαθμολογική διαφορά και «τσιτώνει» …τα νεύρα για τη συνέχεια!

Οι ερυθρόλευκοι μπαίνοντας με πάθος από το 1ο λεπτό, ευτύχησαν να προηγηθούν με 0-2 πριν το 20λεπτο. Οι παίχτες του Βαλβέρδε ήταν καταιγιστικοί σε αυτό το διάστημα. Δημιουργώντας ασφηξία στους Θεσσαλονικείς με πίεση ψηλά, τους πανικόβαλε και τους ανάγκασε να κάνουν μοιραία λάθη, δύο από τα οποία έγιναν και στις δύο φάσεις από τις οποίες προήλθαν τα γκολ. Ο Μπόλονι είχε την ατυχία να κάνει 2 αναγκαστικές αλλαγές (Κατσικάς, Αθανασιάδης) και παράλληλα με τις απουσίες των Τσιρίλο, Ετό, Σνάουτσερ δεν μπόρεσε να κοουτσάρει όπως θα ήθελε. Αντίθετα ο Βαλβέρδε δαιχειρίστηκε τον αγώνα υποδειγματικά για να φύγει με το τελικό 0-2 και τους 3 βαθμούς στις …αποσκευές. Αν μάλιστα δεν επέλεγε να γυρίσει την ομάδα πίσω, ίσως ο Ολυμπιακός να είχε βάλει και περισσότερα τέρματα. Οι ποδοσφαιριστές του δικεφάλου επηρεασμένοι από το σκορ, στο β’ μέρος επέλεξαν ένα ιδιαίτερα δυναμικό παιχνίδι, προσπαθώντας να υπερτερήσουν έτσι της ταχύτητας και της καλύτερης τεχνικής των αντιπάλων. Αποτέλεσμα; Να αποβληθεί ο Λάζαρ και να γλιτώσει τη δεύτερη κίτρινη ο Γκαρσία. Από την άλλη βέβαια, έπρεπε να είχε αποβληθεί από το 1ο ημίχρονο με δεύτερη κίτρινη ο Αμπντούν αλλά και ο Τζιμπούρ στην επανάληψη. Ο Βάσκος προπονητής προφύλαξε, σωστά τον Ιμπαγάσα και τον Μιραλάς, αλλάζοντάς τους, που είχαν εκνευριστεί και κινδύνευαν να το εκδηλώσουν μέσα στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να άφηναν την ομάδα τους με παίχτη λιγότερο.
Με αυτή την εξέλιξη, κάθε επόμενο ματς Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Την Παρασκευή ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ, με ξεκάθαρο φαβορί τους Πειραιώτες (αν σκεφτεί κανείς το …timing του αγώνα αλλά και την περσινή 6άρα), ενώ ο Παναθηναϊκός την Κυριακή φιλοξενεί την σκληροτράχηλη Ξάνθη με αρκετές, όπως όλα δείχνουν, απουσίες. Μπορεί δηλαδή την Παρασκευή το βράδυ η κορυφή να κοκκινίσει και η πίεση στους παίχτες του Παναθηναϊκού για τον δικό τους αγώνα να είναι τεράστια.
Σίγουρα το πρωτάθλημα απέκτησε μεγάλο ενδιαφέρον και αναμένεται από τους δύο διεκδικητές συγκέντρωση, αυτοσυγκράτηση και χαμηλούς τόνους για τη συνέχεια. Με το μεταξύ τους ντέρμπι στο Ο.Α.Κ.Α. να έρχεται και ενδιάμεσα να μεσολαβούν δύσκολοι και πονηροί αγώνες και για τους δυο. Ποιός τη χάρη μας!