Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Έμεινε μια εκκρεμότητα

Το θέμα των μειώσεων στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, είναι το τελευταίο «αγκάθι» που απέμεινε, για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με το πακέτο μέτρων που προτείνει η τρόικα, προκειμένου να συνεχιστεί η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Λουκά Παπαδήμου με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Καρατζαφέρη, τα μέλη της τρόικας πέρασαν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να έχουν επαφές με τον πρωθυπουργό, και να ενημερωθούν για την εξέλιξη της συζήτησης με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Ο Λουκάς Παπαδήμος είχε ενημερώσει νωρίτερα τις Βρυξέλλες για την πορεία των ζυμώσεων, ενώ εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μέχρι το απόγευμα που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το Eurogroup, θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία από την ελληνική πλευρά.
Αναλυτικά, η ενημέρωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών με τον Λουκά Παπαδήμο, έχει ως εξής: «Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν και εξέτασαν σε βάθος το περιεχόμενο του νέου οικονομικού προγράμματος που συνοδεύει τη χρηματοοικονομική στήριξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Συμφώνησαν σε όλα τα σημεία του προγράμματος με εξαίρεση ένα το οποίο απαιτεί περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση με την τρόικα. Η συζήτηση αυτή θα γίνει αμέσως ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup».