Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σαμαράς επιβάλλει τις εκλογές

Το προσωπικό πολιτικό εκτόπισμά του απέναντι στον εθνικό αποπροσανατολισμό που επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες, έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς με την ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με τη βαθιά συναίσθηση του ηγέτη ο οποίος έρχεται για να διαχειριστεί τις τύχες του τόπου, ως ο επικεφαλής της μοναδικής πολιτικής δύναμης που έχει απομείνει ως σταθερά στη χώρα,
μετά την ιστορική συρρίκνωση της απήχησης του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, ταυτόχρονα ωστόσο ζητά τη διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του PSI. Δηλαδή, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Ο Αντώνης Σαμαράς έστρεψε τα βέλη του κατά του ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντας στο κόμμα της σημερινής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας βαριές ευθύνες για το δραματικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Ελλάδα, και άφησε να εννοηθεί ότι η επόμενη Βουλή θα αναζητήσει ευθύνες από το ΠΑΣΟΚ.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας για την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή για το Μνημόνιο ΙΙ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όσοι καταψηφίσουν, θα βρεθούν εκτός ψηφοδελτίων στις επόμενες εκλογές.