Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

Όλοι εμείς που τα τελευταία δύο χρόνια πιστέψαμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος διεξόδου από την κρίση και ανάταξης της Ελληνικής οικονομίας, σήμερα αισθανόμαστε αφ’ ενός –δυστυχώς- δικαιωμένοι γιατί τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής είναι τραγικά και αφετέρου προδομένοι, γιατί ενώ δώσαμε μάχες και αγωνιστήκαμε για να αναδείξουμε το λάθος, η ετερόκλητη συγκυβέρνηση-ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ- ψήφισε το Νέο Μνημόνιο το οποίο διαλύει οριστικά ότι είχε απομείνει όρθιο από την εφαρμογή του πρώτου .


Δυστυχώς η τρομοκρατία τα εκβιαστικά διλλήματα, καθώς και η κομματική πειθαρχία που επιβλήθηκε στους Έλληνες βουλευτές από τους αρχηγούς των κομμάτων, που επέμειναν να στηρίζουν την Κυβέρνηση και τις παράλογες απαιτήσεις των “Εταίρων” μας, είχε ως αποτέλεσμα την βαριά ψήφο καταδίκης του ελληνικού λαού.
Τιμωρήθηκαν δε ακόμη και αυτοί που τόλμησαν να πράξουν το αυτονόητο. Να στηρίξουν δηλαδή την από διετία και απο τα αποδεικνυόμενα  ΟΡΘΗ στάση τους , αφού τους διέγραψαν με διαδικασίες εξπρές.
Όμως  εμείς οφείλουμε να πούμε ΕΥΓΕ σ’ όλους τους συνεπείς κι όχι στους όψιμους καταγγέλλοντες.
Στην πιο κρίσιμη στιγμή για τον Ελληνικό λαό και για την πατρίδα μας, αψήφησαν τις κομματικές εντολές και ψήφισαν κατά συνείδηση γνωρίζοντας το κόστος…
Αισθανόμαστε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ  γι’ αυτούς γιατί δεν παίξανε ΠΑΡΤΙΔΑ εις βάρος του λαού ούτε και της ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!!
Κάποιοι δυστυχώς μπερδεύουν αυτές τις έννοιες …
Δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους για ότι χρειαστεί, γιατί απλά είναι για εμάς ξεχωριστοί!!!
Μπορεί οι ελπίδες μας να κατέρρευσαν, το μέλλον μας  να προδιαγράφεται σκοτεινό και αβέβαιο το όραμα μας για μια καλύτερη Ελλάδα να σιγοσβήνει, αλλά παρ’ όλα αυτά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την υπερηφάνεια και τα ιδανικά μας, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε  για τις οικογένειες και τα παιδιά μας.


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ



Αντιλαμβάνομαι την αγωνία κάποιων να δικαιολογήσουν την θετική τους ψήφο υπέρ της καταστροφής της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας.

Αντιλαμβάνομαι τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που ασκείται προκειμένου να περάσουν τα βάρβαρα σχέδιά τους.

Μπορούν να μας πουν λοιπόν τι αξία έχει να βλέπουμε τα ράφια των σούπερ μάρκετ γεμάτα, τα βενζινάδικα γεμάτα καύσιμα, και τα φαρμακεία γεμάτα φάρμακα, ενώ οι πολίτες δεν μπορούν να τα αγοράσουν;

Μπορούν να μας απαντήσουν εάν οι ίδιοι τους ελάμβαναν ως μισθό 460 € καθαρά που θα πρωτοέδιναν το “τεράστιο” αυτό ποσόν;

Μήπως τελικά αρέσκονται να βλέπουν να πολλαπλασιάζονται οι δυστυχισμένοι πολίτες που συνωστίζονται στις ουρές των συσσιτίων για ένα πιάτο φαί;

Δεν βλέπουν γύρω τους αυτούς που ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων, αυτούς που κοιμούνται στα παγκάκια και τα παιδιά που λιποθυμούν από την ΠΕΙΝΑ στα σχολεία.

Ποιους νομίζουν ότι κοροϊδεύουν όταν λένε ότι θα προκύψει έλλειψη φαρμάκων, τροφίμων και καυσίμων εάν δεν δώσουμε στην ΤΡΟΪΚΑ ότι παράλογο ζητάει;

Από πότε το κράτος κάνει τον εισαγωγέα και τον προμηθευτή της αγοράς;

Έλεος!!! Φθάνει πια η τρομοκρατία και η μετρολαγνεία!!!

Δυο χρόνια χορτάσαμε από εκβιασμούς του τύπου Μνημόνιο ή χρεοκοπία, Μεσοπρόθεσμο ή ΤΑΝΚΣ, ευρώ ή ΔΡΑΧΜΗ, Ευρώπη ή χάος!!!

Η απάντησή μας είναι Ευρώπη των λαών, κοινωνική Ευρώπη, Ευρώπη αλληλεγγύης, Ευρώπη προστάτης και όχι Δυνάστης!!!

Εκτός αν όλοι αυτοί που αποτελούν τα εκτελεστικά όργανα της ΤΡΟΪΚΑ, ασπάζονται την φράση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης ότι το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ…

Εάν λοιπόν συντάσσονται δεν έχουν παρά να το πουν ευθαρσώς!!!

Ας μας επιτρέψουν όμως εμάς να παραμείνουμε ρομαντικοί σε αυτά που πιστεύουμε και να σταματήσουν να προσπαθούν να αλλάξουμε τις ιδέες και τις θέσεις μας, γιατί για εμάς αυτές δεν είναι πουκάμισα..

Έχουμε αρχές, αξίες και ιδέες που θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε χωρίς να τρομοκρατούμαστε από τα άκρως επικίνδυνα, διλλήματά τους.

Να γνωρίζουν όμως ότι ο λαός δεν ξεχνά.

Να γνωρίζουν ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται, μέχρι τελικής ανατροπής των μέτρων και των εκφραστών τους.