Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Μια γαλαζοαίματη, μόνη

Η συναισθηματική ανάγκη της βρετανικής κοινωνίας να αναζητήσει και να βρει τη διάδοχο της πριγκίπισσας Νταϊάνα στις καρδιές των πολιτών, κατέληξε… προ πολλού, στην Κέιτ Μίντλετον. Την κοινή θνητή που έγινε δούκισσα του Κέμπριτζ, μετά τον γάμο της με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου πρίγκιπα Γουίλιαμ, και είναι βασίλισσα… εν αναμονή.

Η Κέιτ Μίντλετον επιχειρεί με αργά αλλά σταθερά βήματα, να ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες που έχουν εναποτεθεί πάνω της. Δεν δίστασε λοιπόν να πραγματοποιήσει την πρώτη δημόσια εμφάνισή της σε εκδήλωση, μόνη, χωρίς τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο οποίος έχει πάρει μετάθεση για τα… Φόκλαντς. Εκεί όπου δοκιμάζονται και πάλι οι σχέσεις της Αγγλίας με την Αργεντινή, μερικές δεκαετίες μετά την πολεμική σύρραξη των δυο χωρών.
Η δούκισσα του Κέμπριτζ επέλεξε για την παρθενική αυτή εμφάνισή της την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, ενώ άνθρωποι του περιβάλλοντός της υποστηρίζουν ότι σχεδιάζει να προχωρήσει και σε άλλες, αντίστοιχες πρωτοβουλίες στο εγγύς μέλλον.
Στόχος της Κέιτ Μίντλετον είναι να ξεκινήσει έναν μαραθώνιο παρουσιών σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, και να στρέψει το ενδιαφέρον της βρετανικής κοινωνίας σε ευαίσθητες ομάδες, που βρίσκονται σήμερα σε δύσκολη θέση λόγω της κρίσης, και έχουν περισσότερο από ποτέ, την ανάγκη του κράτους, και όσων συμπολιτών τους μπορούν.