Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε;

Η σημερινή επίσκεψη του Κάρολου Παπούλια στο Πεντάγωνο, έμελλε να «βγάλει είδηση». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο περιθώριο της παρουσίας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου ενημερώθηκε από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τη στρατιωτική ηγεσία, ξέσπασε κατά όσων λοιδωρούν και συμπεριφέρονται απαξιωτικά απέναντι στην Ελλάδα. Βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Όλοι έχουμε χρέος να βάλουμε πλάτη για να περάσουμε την κρίση. Δεν δέχομαι να λοιδωρείται η πατρίδα μου από τον κ. Σόιμπλε, δεν το δέχομαι σαν Έλληνας. Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε, που μπορεί να λοιδωρήσει την Ελλάδα; Ποιοι είναι οι Ολλανδοί; Ποιοι είναι οι Φινλανδοί; Εμείς πάντοτε είχαμε την υπερηφάνεια να υπερασπιστούμε, όχι μόνο τη δικιά μας ελευθερία, όχι μονάχα τη δικιά μας πατρίδα, αλλά την ελευθερία της Ευρώπης. Δεν θα επικαλεστώ τα κοινότυπα του Τσόρτσιλ για την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων. Τα ξέρουμε εμείς, τα ξέρουν οι παππούδες μας, τα ξέρουν οι πατεράδες», ήταν η δήλωση του Κάρολου Παπούλια.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνθηκε και στον πολιτικό κόσμο της χώρας, τον οποίο κάλεσε να φανεί αντάξιος της αποστολής του, και να ακολουθήσει το παράδειγμα που δίνουν οι στρατιωτικοί. «Πάνω από όλα είναι η σωτηρία του τόπου μας, η Ιστορία της Ελλάδας», κατέληξε.
Νωρίτερα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε υποδεχθεί με τις δέουσες τιμές στο Πεντάγωνο στον πρώτο πολίτη της χώρας: “Κύριε Πρόεδρε, Με αισθήματα τιμής και σεβασμού σας υποδεχόμαστε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Θα ήθελα εκ μέρους της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας να σας ευχαριστήσω θερμά για την αποδοχή της πρόσκλησής μας.
Η επίσκεψή σας γίνεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας και συνοδεύεται από μια απόφασή σας που μας συγκίνησε και έστειλε ένα μήνυμα στην ελληνική κοινωνία αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Σας διαβεβαιώνουμε εκ μέρους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας ότι το εθνικό αμυντικό μας σύστημα λειτουργεί τέλεια, με υψηλό φρόνημα, υψηλή αίσθηση του Εθνικού καθήκοντος και παρά τη δημοσιονομική συγκυρία οι Έλληνες πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς και σίγουροι. Η ανεξαρτησία της χώρας δεν κινδυνεύει.
Σας ευχαριστούμε που είστε κοντά μας».
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για όλα τα θέματα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Ακολούθησε συνάντηση στο γραφείο του Υπουργού και αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία, ιδιαίτερα τον κ. Υπουργό και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, για την φιλόξενη υποδοχή και για το φιλόξενο γεύμα που θα μου παρατεθεί.
Είχα μια πλήρη και σε βάθος ενημέρωση από τη στρατιωτική ηγεσία για τα θέματα της άμυνας της χώρας μας. Διαπίστωσα ότι το επίπεδο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι σε υψηλότατο βαθμό, το ηθικό επίσης, η επαγγελματικότης επίσης και νομίζω ότι είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας για όλους εκείνους που θα σκεφτόντουσαν κάτι εναντίον της πατρίδος μας, εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδος.
Βέβαια, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας μας, είναι ένα κομμάτι του λαού μας και υποφέρουν και εκείνες σαν θύματα – θα έλεγα – της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Ελπίζω ότι με τις προσπάθειες όλων μας θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση, θα βρεθούμε όλοι μαζί, στην αντίπερα όχθη. Και τότε νομίζω, ότι θα ‘ρθει η στιγμή για να ικανοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Θέλω ακόμα μια φορά να ευχαριστήσω όλους γι’ αυτή τη σημαντική μέρα και γι’ αυτή την ευφροσύνη που αισθάνθηκα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας».