Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Η ελληνοποίηση έγινε στο μπάσκετ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Αυτό τελικά που δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα ο Μαρινάκης για την ποδοσφαιρική ομάδα, αν και πρωταρχικός του στόχος, το καταφέρνουν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι στην ομάδα μπάσκετ. Χθες ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη πέτυχε μία νίκη που χρειαζόταν οπωσδήποτε για την κατάκτηση της 2ης θέσης, στον όμιλο με κυρίαρχο την ΤΣΣΚΑ, στηριζόμενος στα ελληνόπουλα Παπανικολάου, Πρίντεζη, Σλούκα!

Ο Ίβκοβιτς φέτος έχει επενδύσει στο ελληνικό «φυτώριο» και έχει δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής στους Έλληνες. Μαζί με τους προαναφερθέντες, και τον Σπανούλη αρχηγό και ηγέτη της ομάδας, να θυμίσω πως ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ, με ενεργή συμμετοχή, τον Μιχάλη Πελεκάνο, τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη, τον Βαγγέλη Μάντζαρη, τον Δημήτρη Κατσίβελη αλλά και τους Λάζαρο Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Βασιλόπουλο, που είναι τραυματίες. Η κρίση τελικά έχει και τα θετικά της, αρκεί να την διαχειριστούν σωστά έμπειρα άτομα. Ένα τέτοιο υπάρχει στον Ολυμπιακό, μετά από χρόνια προσπαθειών ανεύρεσης από τη διοίκηση, και δεν είναι άλλος από τον πολύπειρο Σέρβο κόουτς!
Αν και η αρχή της σεζόν δεν ξεκίνησε και τόσο καλά, η συνεχής «τριβή» των νεαρών με την «σκληροτράχηλη» Euroleague, δείχνει να τους κάνει …άντρες! Τα αληθινά δύσκολα, βέβαια, τώρα αρχίζουν όμως οι ερυθρόλευκοι κρατούν στα χέρια τους ένα …ομόλογο που θα …ρευστοποιήσουν πολύ σύντομα! Αν όχι φέτος, στο άμεσο μέλλον! Το ίδιο ισχύει και για την εθνική ομάδα, που βρίσκει στα πρόσωπα των νεαρών άσσων τη διάδοχη κατάσταση και μια συνέχεια με λαμπρές προσδοκίες!