Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Όχι στον εφιάλτη του διχασμού

Η δεινή θέση, στην οποία βρέθηκε χτες το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας, οι ρωγμές στα κόμματα, υπό την απειλή χρεοκοπίας, χάους και εθνικής καταστροφής, έδωσε τη δυνατότητα και την «κοινωνική ευκαιρία» σε κακοποιούς να δράσουν και να καταστρέψουν την Αθήνα. Να στιγματίσουν αρνητικά μία μεγάλη ειρηνική διαδήλωση που θα έπρεπε να είναι διεθνές διαπραγματευτικό χαρτί για την κυβέρνηση.

Τα βίαια γεγονότα, που θύμισαν αυτά του 2008, με λεηλασίες και κλοπές, σε περιουσίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι μία πρόγευση του χάους που θα επιφέρει μία κοινωνική και λογιστική χρεοκοπία, αυτή που μας «υπόσχονται» οι συγγενείς μας Ευρωπαίοι.
Είναι δε ύποπτα, αφού δεν αφήνουν την κοινή γνώμη να διαδηλώσει και να εκφραστεί ελεύθερα, αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη δημοκρατία μας και την εθνική μας συνοχή.
Όμως ταυτόχρονα αποδεικνύεται, πόσο παραδομένη είναι ήδη η Αθήνα σε οργανωμένες εγκληματικές οργανώσεις, με έντονα αλλοδαπά στοιχεία, υπό το «συντεταγμένο» και μη χρεοκοπημένο ..ακόμη;; κράτος.
Οι ευθύνες του κ. Παπουτσή τεράστιες. Έπρεπε να αποδείξει πως είναι υπουργός προστασίας του Πολίτη και όχι μόνο του βουλευτή. Αλλά ίσως κι αυτός, Αδιάβαστος για τα γεγονότα που όλοι περίμεναν. Αρκέστηκε σε μία δημοσιογραφική δήλωση..
Υπό το «άγχος» της ασφαλούς ψήφισης Μνημονίου ΙΙ, χάθηκαν οι περιουσίες και οι θυσίες των Αθηναίων, που ήδη παραπαίουν, για τις οποίες «μάχονταν» εντός Βουλής.
Τα τραγικά επεισόδια, με το φόβο της κρατικής χρεοκοπίας, με την παντελή απουσία της αστυνομίας για τον Πολίτη και κάθε νομιμότητας, είναι προβολή όσων περισσότερο βίαιων θα συμβούν, εφιάλτης για κάθε Ελληνική οικογένεια. Που ήδη εξαθλιώνεται που ήδη καταρρακώνεται.
Στήνεται το υπέδαφος για εθνικό διχασμό με βασικό συστατικό τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού.
Οι ημέρες είναι δύσκολες και οι καιροί πονηροί. Τα ξένα θηρία είναι στη γωνία και περιμένουν, αδηφάγα, για να αρπάξουν όσα δεν κατάφεραν με τα τεχνητά αδιέξοδα και τους ωμούς εκβιασμούς.
Να μην τους το επιτρέψουμε. Να σταθούμε δυνατοί και ενωμένοι.
Η συνοχή μας, η αλληλεγγύη στους συνΈλληνες, που υποφέρουν, είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους βλέπουν στη διάλυσή μας την δική τους ευκαιρία για κερδοσκοπία.
Σύντομα, πρέπει να έχουμε και θα έχουμε εκλογές. Εκεί να εκτονωθούμε δημοκρατικά, όλοι, και να επαναπροσδιορίσουμε το μέλλον μας.