Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ»

Σε πρώτο πλάνο η τοπική γαστρονομία
Η ανάδειξη και προβολή της τοπικής γαστρονομίας και των ιδιαίτερων γεύσεων είναι στους κύριους στόχους που έθεσε για το 2012 η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς». Η Λέσχη, η οποία αύξησε το δυναμικό της με την εγγραφή νέων μελών επιχειρεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα δρώμενα του τουρισμού και του πολιτισμού με … σημαία την ελληνική κουζίνα.

Ο απολογισμός δράσης της Λέσχης και τα σχέδια για το νέο έτος παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο και Executive Chef κ. Φώτη Καραφουλίδη στην διάρκεια του Ετήσιου Συμποσίου της Λέσχης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48) στη Θεσσαλονίκη. Μέλη και φίλοι της Λέσχης, παρά τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης, κατέκλυσαν την αίθουσα, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον τους και την ενεργή συμμετοχή τους στις δραστηριότητες της Λέσχης.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος εξήρε το ρόλο της Λέσχης και δεσμεύτηκε ότι ως αναπληρωτής πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης, θα προωθήσει την προβολή της κουζίνας μας με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αρχιμαγείρων Ελλάδος κ. Μιλτιάδης Καρούμπας αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για την ανάδειξη της γαστρονομίας, διατυπώνοντας το παράπονο ότι η πολιτεία, παρά τις υποσχέσεις για βοήθεια, μένει στα λόγια.
Ο πρόεδρος κ. Φώτης Καραφουλίφης και τα μέλη του Δ.Σ. έκοψαν την βασιλόπιτα με την ευχή το 2012 να είναι μια χρονιά ανάδειξης της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης ανακηρύχθηκαν τα νέα τζούνιορ, δόκιμα και τακτικά μέλη της Λέσχης.  Δέκα τυχεροί κέρδισαν ξεχωριστά δώρα που προσέφεραν οι χορηγοί του συμποσίου.
Οι 400 προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις μοναδικές συνταγές του Executive Chef Δημήτρη Τσανανά και της ομάδας του.

ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
1.     Ο πρόεδρος της Λέσχης Executive Chef  κ. Φώτης Καραφουλίδης στο μικρόφωνο. Διακρίνονται τα μέλη του Δ.Σ. που είναι οι Γεώργιος Νιώτης, Αναπληρωτής Πρόεδρος, Γεώργιος Μαστροδημήτρης, Α΄ Αντιπρόεδρος, Ευρυπίδης Τζινόπουλος, Β΄ Αντιπρόεδρος, Πέτρος Πουλίδης, Γενικός Γραμματέας, Αντώνιος Πανουσιάδης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, Κωνσταντίνος Δώσης, Ταμίας, Δημήτριος Κυριακόπουλος, Λειτουργός Αξιολόγησης, Χαράλαμπος Καλογερίδης, Μέλος.
 2.     Ο πρόεδρος της Λέσχης Executive Chef κ. Φώτης Καραφουλίδης κόβει την βασιλόπιτα.
3. Η αίθουσα εκδηλώσεων του The Met Hotel ήταν κατάμεστη