Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη μετά τη συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους

Στη δεύτερη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τους εργοδοτικούς φορείς συμφωνήθηκε και υπογράφηκε κείμενο το οποίο περιέχει κοινές θέσεις των κοινωνικών εταίρων και συμπεράσματα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων αλλά και ο κόσμος της μισθωτής εργασίας.

Είναι προφανές ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας επηρεάζεται κυρίως από την πολιτική του Μνημονίου η οποία επιβάλλει υφεσιακά μέτρα και υπέρμετρη φορολόγηση, οδηγώντας χιλιάδες επιχειρήσεις σε λουκέτα, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και τα εκατομμύρια των εργαζομένων στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
 Η ΕΓΣΣΕ αποτελεί  προϊόν ελεύθερης διαπραγμάτευσης και μάλιστα είχε υπογραφεί κατά τη διάρκεια εφαρμογής του πρώτου Μνημονίου. Κανείς δεν δικαιούται να σκέφτεται οποιαδήποτε παρέμβαση σε συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Περιμένουμε λοιπόν, από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση να υλοποιήσουν τη δέσμευση που ανέλαβαν απέναντι στη ΓΣΕΕ, στηρίζοντας τις κοινές μας θέσεις. (Εργαζομένων-Εργοδοτών)
Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, οφείλουν να διαπραγματευτούν σθεναρά και να χρησιμοποιήσουν ως όπλο τη συλλογική αυτή συμφωνία απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις της Τρόικα. Όσοι δεν μπορούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σώσουν τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους, το μισθό των 751 ευρώ, είναι ανίκανοι να σώσουν τη χώρα.