Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σόιμπλε “απάντησε” σε Ελλάδα και Παπούλια

Την ώρα που η Άνγκελα Μέρκελ επιχειρούσε, με τη μεσολάβηση του Μάριο Μόντι, να βρει μια συμβιβαστική λύση με τον Λουκά Παπαδήμο, για να δώσει το Eurogroup το «πράσινο φως», προκειμένου να δρομολογηθεί το Μνημόνιο ΙΙ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιβεβαίωνε ότι ο… σωφρονισμός της Ελλάδας εξελίσσεται σε προσωπική «βεντέτα» για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Αφού επέρριψε πλήρως τις ευθύνες στην ελληνική πολιτική ηγεσία για την καθυστέρηση που έχει διαπιστωθεί στην οριστικοποίηση των αποφάσεων του Eurogroup, και στο περιθώριο της παραδοχής ότι ο μέσος Έλληνας πολίτης υποφέρει από τα μέτρα λιτότητας τα οποία επιβάλλουν τα προγράμματα στήριξης της τρόικας, σχολίασε, απαντώντας εμμέσως στην οξεία επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Κάρολος Παπούλιας.
«Κανείς δεν πρέπει να ρίχνει λάδι στη φωτιά. Πρέπει όμως να συνηθίσουμε να ζούμε με τέτοιες εχθρότητες», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος απέδωσε στο γεγονός ότι το κράτος «συμμετέχει υπερβολικά», την έλλειψη ανταγωνιστικότητας που αποτυπώνεται στα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας.