Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Θα κριθούν όλα στο ΟΑΚΑ;

Μετά και την αναβολή της επόμενης αγωνιστικής, όπου ο Παναθηναϊκός θα μετράει τις επιστροφές όλων των τραυματιών και ο Ολυμπιακός θα έχει παίξει, αν όλα πάνε καλά, και τα δύο παιχνίδια με την Μέταλιστ, το μεταξύ τους ντέρμπι θα δείξει προς τα που θα «γύρει» η ζυγαριά φέτος. Ωστόσο, με αρκετά παιχνίδια να ακολουθούν, αυτός που θα πάρει προβάδισμα θα πρέπει να φανεί σταθερός στη συνέχεια για να τερματίσει πρώτος αφού η διαφορά είναι μικρή!

Ο Παναθηναϊκός παίζει την χρονιά στα 3 παιχνίδια μέσα στο Ο.Α.Κ.Α. Με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Όλοι λένε για κάστρο, λογικά σκεφτόμενοι, από το απόλυτο εντός έδρας που έχουν επιτύχει οι πράσινοι. Είναι όμως αληθινό κάστρο το στάδιο της Αθήνας; Ούτε καυτή έδρα είναι ούτε έχει τις προδιαγραφές να γίνει ποτέ. Το τριφύλλι το 2004, που είχε βρεθεί σε παρόμοια περίπτωση (2 βαθμούς από τον Ολυμπιακό) χρησιμοποιούσε σαν έδρα τη Λεωφόρο και κατάφερε μετά το ντέρμπι να διατηρήσει την υπέρ του διαφορά με το ισόπαλο αποτέλεσμα (Ισοφάρισε αν θυμάστε με γκολ του Γκούμα λίγο πριν το τέλος). Τότε σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός, με Αλέφαντο στον πάγκο, είχε πάρει προβάδισμα με ένα γκολ που κανείς δεν γνωρίζει αν η μπάλα πέρασε ποτέ την γραμμή και με το γνωστό σκηνικό «πάλης» Κυργιάκου-Τζιοβάνι. Ο Παναθηναϊκός μετά από εκείνο το παιχνίδι, είχε πάρει όλους τους επόμενους αγώνες με το «αγαπημένο» του 1-0 και πρωταγωνιστή τον Ολιζαντέμπε! Ο τίτλος κρίθηκε στα επόμενα παιχνίδια και όχι στο ντέρμπι αιωνίων.
Μένει λοιπόν να δούμε αν το πρωτάθλημα θα κριθεί στα 3 ντέρμπι του Ο.Α.Κ.Α. ή, μετά από αυτά, στα αποτελέσματα των δύο μονομάχων με τους λοιπούς αντιπάλους! Στην Ελλάδα βέβαια έχουμε μάθει να θεωρούμε δεδομένο πως όλα τελειώνουν στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, ή αντίστροφα, στηριζόμενοι στην ψυχολογία που έχει ο καθένας μετά από έναν τέτοιο αγώνα αλλά και στην αντίδραση «όλου» του συστήματος. Στα μάτια του κόσμου αυτός που επικρατεί στο μεταξύ τους παιχνίδι «πρέπει» να πάρει και την κούπα! Ρίχτε μια ματιά στην Ισπανία, για παράδειγμα. Η Μπαρτσελόνα έχει επιβληθεί κατά κράτος της Ρεάλ, όποτε έχουν βρεθεί στον ίδιο αγωνιστικό χώρο, αλλά βρίσκεται πολύ κοντά στο να χάσει τον τίτλο από τους βαθμούς που έχει χάσει στα υπόλοιπα γήπεδα. Για να δούμε, τα ελληνικά «κλισέ» θα επιβεβαιωθούν και φέτος!