Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Η μεγάλη ευκαιρία

Αύριο, την Παρασκευή 03 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, θα ανακοινώσει την απόφαση για τη σφαγή του Διστόμου (228 θύματα, στο Δίστομο, 600 στην ευρύτερη περιοχή), από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Ανοίγει ο ψυχολογικός δρόμος για να καταλάβει η σύγχρονη Ελληνική κοινωνία, πως οι αγώνες δίνονται και κερδίζονται. Για να απαιτήσουμε όλοι μαζί από τους 300 του κοινοβουλίου, ως πρώτη και τελευταία πράξη της πολιτικής τους συνείδησης, πως πρέπει να απαιτήσουν το τεράστιο ποσό του συνόλου των γερμανικών αποζημιώσεων από κατοχικά δάνεια και θηριωδίες των ναζί.
Ταυτόχρονα γίνονται «διαπραγματεύσεις» για τη νεότερη σφαγή του Ελληνικού Έθνους. Εν τη απουσία του λαού. Το δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής, μέσω των εκλογών έχει αφαιρεθεί.
Μπορεί να επιθυμούμε να ζήσουμε μέσα στη φτώχεια και τη μιζέρια, ελεύθεροι, γιατί πρέπει να υποστούμε την επιβαλλόμενη «καλύτερη» φτώχεια, υποδουλωμένοι σε Γερμανούς οικονομικούς κατακτητές με Αγγλικό Δίκαιο;;
Αυτό δεν είναι Δίκαιο !!
Από τη στιγμή που η ιδέα του Ευρωπαίου Επόπτη, ξύπνησε στις μνήμες των δημοκρατικών πολιτών της Ευρώπης, τις ημέρες της ναζιστικής Γερμανίας, απεσύρθη από τους εταίρους μας δανειστές, για να ξαναεμφανιστεί με νεότερη εκδοχή.. και μέχρι τότε, να συνεχίσουν με τις αφόρητες και εν πολλοίς προσβλητικές υποδείξεις για το πως πρέπει να ζήσουμε.. τα χρόνια που μας απομένουν.
Ακόμη και οι όψιμοι τηλε-σχολιαστές των δελτίων ειδήσεων των «8», άρχισαν να βλέπουν την καταστροφή του μνημονίου.
Οι ίδιοι που είχαν κάνει την επικοινωνιακή προετοιμασία, για την «χώνεψη» από τον Ελληνικό λαό, της έλευσης της τρόικας, ως το απόλυτα σωτήριο εργαλείο… για την αποφυγή της χρεοκοπίας.
Τώρα, δύο χρόνια μετά, ακούστηκε από τα ίδια χείλη το αυτονόητο, πως δεν οδηγεί πουθενά και πως μία νέα δανειακή σύμβαση, θα εξαθλιώσει κι άλλο τους Έλληνες, έτσι ώστε να είναι έρμαιο των δανειστών και αύριο αγοραστών όλων μας… σε φιλική τιμή.
Ακούστηκε δε πως αυτή η τακτική είναι ή ίδια με αυτή που ακολουθείται στις μετά πραξικόπημα χώρες… ως μέθοδος ανασυγκρότησης..
Οι τελικές συμφωνίες που θα εξασφαλίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση, δεν πρέπει να είναι αντικείμενο μόνο διακομματικής διαπραγμάτευσης, αλλά και εθνικού διαλόγου. Όσο χρόνος κι αν χρειαστεί.
Κι αν θέλει να κερδίσει χρόνο και χρήμα η κυβέρνηση ειδικού σκοπού ας ζητήσει επιτέλους τις γερμανικές αποζημιώσεις… και τότε θα γίνει και κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας.
Είναι η χρυσή στιγμή στην μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου μας, που βρέθηκαν τρία κόμματα «κοντά» υπό την πίεση των διεθνών τοκογλύφων, να τους το γυρίσουν μπούμερανγκ και να συμφωνήσουν για το πως θα απαλλαγούμε για πάντα από αυτούς.
Υ.Γ.
Η σφαγή του Διστόμου, ήταν το αντίποινο της μάχης του Στειρίου, κατά την οποία αντάρτες έπληξαν επίλεκτες δυνάμεις των Γερμανών.
Τότε η αναλογία αντιποίνων ήταν 1 Γερμανός προς 10 Έλληνες…
Ο νοών…νοείτω.