Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 5 ΩΡΩΝ

Προς νέα σύσκεψη οδεύουν οι αρχηγοί - Σαμαράς: Προσπαθώ να αποτρέψω την ύφεση - Καρατζαφέρης: Δεν θα συμβάλω στην εξαθλίωση
Ολοκληρώθηκε στις 8.30 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Πρώτος εξήλθε του Μεγάρου Μαξίμου ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Ακολούθησε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης ο οποίος φανερά φορτισμένος δήλωσε:

«Δεν θα συμβάλω στην έκρηξη της επανάστασης από εξαθλίωση που, εν συνεχεία, θα κατακάψει όλη την Ευρώπη», είπε ο κ. Καρατζαφέρης που απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την έκβαση της σύσκεψης πρόσθεσε: «Αύριο θα υπάρχει συνέχεια».
Στη δική του δήλωση, έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, ο κ. Σαμαράς σημείωσε: «Μας ζητούν περισσότερη ύφεση και η χώρα δεν αντέχει. Παλεύω, και παλεύω με κάθε τρόπο, να το αποτρέψω».
Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, ξεκίνησε στις 3.30 το μεσημέρι. Είχε προηγηθεί συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με τους εκπροσώπους των πιστωτών.
Λίγο πριν από τις 7 οι αρχηγοί πραγματοποίησαν 10λεπτο διάλειμμα. Σχεδόν ταυτόχρονα την πύλη του Μαξίμου περνούσαν οι επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα και Ζαν Λεμιέρ, οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Οι εκπρόσωποι του IIF είχαν ξεχωριστή σύσκεψη με τους κ. Βενιζέλο και Κουτρουμάνη.
Σε ετοιμότητα το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
Λίγο μετά την έναρξη της σύσκεψης των αρχηγών, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, επικοινώνησε με όλα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, από τα οποία ζήτησε να βρίσκονται τις επόμενες ώρες σε ηυξημένη ετοιμότητα ώρες, διότι είναι πιθανό το Οργανο να χρειαστεί να συνεδριάσει καλούμενο να λάβει σημαντικές αποφάσεις. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται να συγκληθεί σήμερα το βράδυ.