Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Εκτός ΝΔ οι ”21”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εξαρχής ρητός και κατηγορηματικός. Είχε ξεκαθαρίσει ότι η ψηφοφορία για το Μνημόνιο ΙΙ συνοδεύεται από κομματική πειθαρχία για την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, και είχε σπεύσει να προειδοποιήσει όσους θα διαφοροποιούνταν, με διαγραφή από την Κ.Ο. και έξοδο από τα ψηφοδέλτια των επόμενων εθνικών εκλογών.

Και έτσι ακριβώς έκανε. Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος από τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, που σηματοδότησε την υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από 199 βουλευτές, με 21 διαρροές από τη Νέα Δημοκρατία, ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε στη διαγραφή των «ανταρτών».
Πιο συγκεκριμένα, εκτός Νέας Δημοκρατίας τέθηκαν οι Έλενα Κουντουρά, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Δημήτρης Σταμάτης, Κωνσταντίνος Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης, Μαργαρίτης Τζήμας, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Σπύρος Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Γιώργος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καρυπίδης, Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα και Γιώργος Βαγιωνάς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των «21» βρίσκονται κορυφαία στελέχη όπως οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Κώστας Μαρκόπουλος και Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Κώστας Γκιουλέκας και ο Χρήστος Ζώης.
Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς παραπέμπει τα 21 στελέχη, μαζί με τον ήδη ανεξάρτητο βουλευτή Πάνο Καμμένο στο Πειθαρχικό της Νέας Δημοκρατίας, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από το κόμμα.