Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ο Κούβελος και το 1 εκατομμύριο ευρώ

Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη Ισίδωρος Κούβελος είναι το «συγγενικό πρόσωπο βουλευτή», που σύμφωνα με την ανεξάρτητη Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έβγαλε στο εξωτερικό ποσό ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, την άνοιξη του 2011.

Η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής Βαγγέλη Αργύρη, ότι διερευνάται έμβασμα 1 εκατομμυρίου ευρώ που έστειλε ο σύζυγός της, Ισίδωρος Κούβελος στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τα χρήματα προέκυψαν από ρευστοποίηση μετοχών στις Ηνωμένες Πολιτείες, και εν συνεχεία εστάλησαν στο Λονδίνο μέσω εμβάσματος, για την αγορά πλοίου που έχει δρομολογήσει ο Ισίδωρος Κούβελος. Τόνισε ακόμη ότι πρόκειται για μια επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου της, είναι οποία είναι δηλωμένη στο πόθεν έσχες του.
«Πριν από μισή ώρα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον κ. Αργύρη, ο οποίος με ρώτησε για ένα έμβασμα του συζύγου μου στο Λονδίνο στις 3 Μαρτίου. Το έμβασμα αυτό, το οποίο προέρχεται από μετοχές οι οποίες υπήρχαν στην Αμερική και οι οποίες ρευστοποιήθηκαν και πέρασαν μέσω τραπέζης στην Ελλάδα, έφυγαν για αγορά πλοίου στο Λονδίνο.
Μια απίστευτη φαρσοκωμωδία την οποία κι εγώ πίστεψα, μεταβλήθηκε σε μια επιχειρηματική δραστηριότητα του άνδρα μου η οποία είναι καταγεγραμμένη στο πόθεν έσχες του.
Σπιλώνεται ένας ολόκληρος κόσμος, επειδή κάποιοι έχουν σκοπό να κρύψουν αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά τους στη Ελβετία», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.