Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Σαμαράς-Πούτιν, για το παρόν και το μέλλον

Έναν από τους ισχυρότερους ηγέτες του πλανήτη, τον Βλαντιμίρ Πούτιν, που με την αναμενόμενη επιστροφή του στην Προεδρία της Ρωσίας υπολογίζεται ότι θα επανακαθορίσει τις ισορροπίες κορυφής στη σύγχρονη ανθρωπότητα, συνάντησε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς.
Και ήταν μια συνάντηση εξαιρετικά κρίσιμη για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας η οποία δοκιμάζεται σε διεθνές επίπεδο, αναζητώντας διεξόδους και συμμαχίες, που θα προσφέρουν λύσεις και προοπτική.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον φυσικό ηγέτη της Ρωσίας, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε τα εξής: «Η συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν διεξοδική, σε όλα τα ζητήματα.
Εξέθεσα στον κ. Πούτιν την κατάσταση όπως διαμορφώνεται σήμερα στην Ελλάδα, και τις προοπτικές που υπάρχουν. Έδειξε ενδιαφέρον και διάθεση να βοηθήσει τη χώρα μας.
Μιλήσαμε ακόμη για τα προβλήματα στις ελληνορωσικές σχέσεις, και εξετάσαμε τρόπους να ξεπεραστούν. Μείναμε σύμφωνοι να βρισκόμαστε σε επαφή.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη σήμερα όλους τους φίλους της. Και η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί ένας φίλος πολύτιμος», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.