Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ο Γιώργος συμπεριφέρεται ως… παραμένων

Η… αόρατη απειλή, την οποία διαισθάνονται πολλά από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έκαναν πέτρα την καρδιά τους, έβαλαν στον πάγο τις προσωπικές φιλοδοξίες τους και «άδειασαν» τον Ευάγγελο Βενιζέλο, συγκροτώντας πολιτικό μέτωπο με τον Γιώργο Παπανδρέου, δεν είναι άλλη από το ενδεχόμενο ο σημερινός Πρόεδρος του Κινήματος να το ξανασκεφτεί, και να είναι και πάλι υποψήφιος.
Μια απειλή που…
αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά, καθώς με τις πρώτες αποφάσεις του μετά τη διήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο εξελίχτηκε σε υγιεινό περίπατο για την παπανδρεϊκή πτέρυγα, ο πρώην πρωθυπουργός συμπεριφέρεται ως… παραμένων.
Έτσι, ανακοίνωσε ότι συγκαλεί διήμερες, διαδοχικές συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Η πρώτη αύριο Τρίτη, για να συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη συμμετοχή των αρμόδιων εισηγητών, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και φυσικά των υπουργών. Ακόμη, θα συζητηθούν θέματα απασχόλησης και εργασιακών σχέσεων, παρουσία φυσικά και του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Κουτρουμάνη.
Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, και θα έχει περισσότερο πολιτικό περιεχόμενο, με αμιγώς εσωκομματικά χαρακτηριστικά. Θα συζητηθούν όσα προέκυψαν ως ζύμωση στο πρόσφατο Εθνικό Συμβούλιο, δηλαδή θα αποφασιστεί πιθανότατα το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών εξελίξεων, όπως το έχει προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο πρώην πρωθυπουργός μοιάζει αποφασισμένος να… εξαντλήσει τα πολιτικά όρια όσων των αμφισβητούν. Και να εμφανιστεί, όχι μόνο ως ο εγγυητής της ενότητας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ως εκείνος ο οποίος αντιλαμβάνεται καλύτερα τις εθνικές προτεραιότητες της κυβέρνησης Παπαδήμου. Εννοείται, καλύτερα από… όσους είναι υπουργοί.