Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Διπλό κίνητρο για τους “πράσινους” φιλάθλους

Ο.Α.Κ.Α. 19:30, Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός για το εξ αναβολής παιχνίδι της Superleague. Κλειστό Ο.Α.Κ.Α. 21:45, Παναθηναϊκός – Ούνιξ Καζάν για τους 16 της Euroleague. Δύο αγώνες διαφορετικοί, μετά τη λήξη των οποίων μπορεί να σηματοδοτήσει την μετέπειτα πορεία των δύο ομάδων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι το κάλεσμα είναι και επίσημο, από τον πρόεδρο, για να μπορέσει να «ανασάνει» και το ταμείο. Ο Δημήτρης Γόντικας πιστεύει, και το δηλώνει δημόσια, πως μια μαζική κινητοποίηση του πράσινου κόσμου στην παρούσα τουλάχιστον φάση, είναι η μόνη λύση στο πρόβλημα ρευστότητας που υπάρχει. Τα αποτελέσματα της ομάδας του Φερέιρα δίνουν την δική τους ώθηση και η προοπτική του +5 αποτελούν από μόνα τους αιτία και αφορμή για μαζική, απογευματινή, βόλτα στο Μαρούσι. Ο συνδιασμός με τον μπασκετικό ευρωπαϊκό αγώνα που ακολουθεί δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στους φίλους του Παναθηναϊκού που θέλουν, και μπορούν, να περάσουν μια αθλητική βραδιά!
Ο Πορτογάλος προπονητής έχει φροντίσει να «τσιτώσει» τους ποδοσφαιριστές του, μετά και τις εξελίξεις στην ΚΕΔ. Η αποχώρηση του Βασσάρα και η δραστηριοποίηση του Δούρου, αμέσως μετά τις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού για την διαιτησία του Κωνσταντινέα στην Ξάνθη, προκαλεί σε όλους συνειρμούς. Ο Φερέιρα λοιπόν επεσήμανε χθες στην Παιανία το όλο σκηνικό που φέρεται να δημιουργείται, στοχεύοντας στον εγωισμό των παιχτών και το πάθος τους για την κατάκτηση του μοναδικού τίτλου που τους απέμεινε να διεκδικούν.
Έτσι λοιπόν το αυριανό ξημέρωμα θα δείξει ποιοί θα είναι οι κερδισμένοι και ποιοί οι χαμένοι της αποψινής βραδιάς. Το τριφύλλι, που απ’ ευθείας γίνεται φαβορί για το πρωτάθλημα ή οι αντίπαλοί τους