Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ο Δήμας έβαλε τα πράγματα στη θέση τους

Την εκτίμησή του ότι όσο θα πλησιάζουμε στην ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, θα ενισχύεται η τάση για αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, διατυπώνει ο Σταύρος Δήμας, με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Παπαδήμου, βάζει τα πράγματα στη θέση τους, ακυρώνοντας τα σενάρια περί παράτασης του βίου μιας κυβέρνησης η οποία δεν έχει τη λαϊκή δεδηλωμένη, και ήδη εκδηλώνονται στις τάξεις της έντονα φυγόκεντρες τάσεις, από τα κόμματα που τη στηρίζουν.
«Όσο θα πλησιάζουμε στις εκλογές, θα ενισχύεται το ρεύμα αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας. Και η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα κυβερνήσει επιδιώκοντας την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Όλοι μπορεί και πρέπει να προσφέρουν στη μεγάλη προσπάθεια της πατρίδας μας να βγει από την κρίση», σημείωσε με έμφαση ο Σταύρος Δήμας, επισημαίνοντας το αυτονόητο: Ότι η συναίνεση και η εθνική συνεννόηση δεν είναι έννοιες κενές περιεχομένου, ούτε μπορεί να αποτελούν άλλοθι για εκείνους οι οποίοι έφεραν την Ελλάδα στο σημερινό τραγικό αδιέξοδο.
Ο Υπουργός Εξωτερικών έδωσε όμως ξεκάθαρες απαντήσεις και για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών: «Το PSI δεν μπορεί να καθυστερήσει. Δεν το αντέχει ο τόπος. Αν η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να πάει σε εκλογές τον Απρίλιο, αυτό σημαίνει ότι θα έχει αποτύχει στο έργο της. Οι εκλογές τον Απρίλιο είναι βασικό στοιχείο της επιτυχίας της. Αν αποτύχει, που δεν το πιστεύω, μια αποτυχημένη κυβέρνηση δεν έχει λόγο να παραμείνει στην εξουσία», ήταν τα λόγια του Σταύρου Δήμα.