Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Να το πάρουν απόφαση

Την ώρα που η Ελλάδα δοκιμάζεται, και, υποτίθεται ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ κυριαρχούν στην επικαιρότητα. Πατώντας «φρένο» στην κυβέρνηση Παπαδήμου, και αποπροσανατολίζοντας τις προτεραιότητες για το αμέσως επόμενο διάστημα, από την τακτοποίηση των οποίων εξαρτάται η οριστικοποίηση της ημερομηνίας διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών.

Στο περιθώριο της παραπάνω πολιτικής πραγματικότητας, ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε με όσα είπε στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν προτίθεται να συμμετάσχει στο τανγκό της… αποσταθεροποίησης.
Έθεσε με ρητό και ξεκάθαρο τρόπο το περίγραμμα του έργου που καλείται να επιτελέσει η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, και προσδιόρισε τα τέλη Μαρτίου ως μια πιθανή ημερομηνία για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών.
Μια συγκεκριμένη αποστροφή από την εισήγηση του Αντώνη Σαμαρά στα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας ωστόσο, έχει τη σημασία της. Και είναι αρκούντως αποκαλυπτική των προθέσεων του σημερινού Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και επόμενου πρωθυπουργού, όπως καταδεικνύουν όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
«Ο ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία να αποφασίσει για την κυβέρνηση που θα τον βγάλει από την κρίση. Όσοι φοβούνται την κρίση του ελληνικού λαού και προσπαθούν να την αποφύγουν, καλά θα κάνουν να το πάρουν απόφαση. Δεν μπορούν ούτε να καθυστερήσουν ούτε να αποτρέψουν την πολιτική νομιμοποίηση και τις εκλογές που έχει ανάγκη ο τόπος», σχολίασε με νόημα ο Αντώνης Σαμαράς. Και εκείνοι στους οποίους απευθυνόταν το μήνυμά του, κατάλαβαν.