Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ποια “συμφέροντα” κατήγγειλε ο Καψής;

Ως παλαιός δημοσιογράφος, ο Παντελής Καψής γνωρίζει καλά τους κανόνες της πολιτικής επικοινωνίας. Εκεί όπου κάθε φράση μετράει, έχει τη σημασία της, κρύβει νοήματα που… δεν φαίνονται, και ανοίγει συζητήσεις για περαιτέρω διευκρινίσεις. Στην ακραία εξέλιξή της, για σενάρια συνωμοσίας.

Μάλλον λοιπόν ήξερε πολύ καλά τις συζητήσεις που θα προκαλούσε η σημερινή αποστροφή του, ότι υπάρχουν πολλές επιχειρηματικές και πολιτικές δυνάμεις, που θέλουν την επιστροφή στη δραχμή.
Ο… μύθος λέει ότι αυτές οι δυνάμεις έχουν τζογάρει εδώ και πολλούς μήνες στην προοπτική χρεοκοπίας της Ελλάδας, και επιστροφής της χώρας στη νομισματική ισοτιμία της δραχμής.
Κάποιοι μάλιστα έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, βγάζοντας σε τράπεζες του εξωτερικού τις καταθέσεις τους, προκειμένου να τις διασφαλίσουν, και να διεκδικήσουν στη συνέχεια το δικαίωμα στην… επαναγορά της χώρας, σε μισή τιμή, εφόσον οι ίδιοι θα διαθέτουν ευρώ, και όλοι οι υπόλοιποι θα έχουμε δραχμές.
Τέτοιες φήμες ερευνούν εδώ και πολύ καιρό οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης, καθώς αφορούν την περίφημη υπόθεση των CDS. Μάλλον λοιπόν η παρέμβαση του Παντελή Καψή θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο για να… οργιάσουν τα σενάρια. Και η φημολογία.