Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Οι μνηστήρες πρέπει να ιδρώσουν

Το τριφύλλι είναι ιδιαίτερο φυτό. Ανθίζει εκεί που δεν το περιμένεις. Έτσι και ο μπασκετικός Παναθηναϊκός εκεί που νόμιζες ότι βρίσκεται σε λήθαργο έδωσε χθες μία εμφατική παράσταση μέσα στο Μιλάνο και βροντοφώναξε στους επίδοξους διαδόχους του θρόνου …ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!

Το τρίποντο του Διαμαντίδη από την αρχή του αγώνα έδωσε το σύνθημα. Ο Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς έδωσε πάλι ρεσιτάλ στην άμυνα και φρόντισε από το 1ο κιόλας δεκάλεπτο να πάρει μία μεγάλη διαφορά (10-24). Με πρωταγωνιστή τον αγέραστο Μάικ, έβαλε στο καλάθι τους Ιταλούς του Σκαριόλο και δεν τους άφησe να πάρουν ανάσα. Στο 2ο δεκάλεπτο πήρε την σκυτάλη ο Σάτο (9 πόντους) και η διαφορά έκλεισε στο +20 (23-43). Η αποχώρηση του Μπατίστ με τρία φάουλ στην αρχή του 3ου δεκαλέπτου δεν στοίχισε στους πράσινους. Με τον Λόγκαν μπροστάρη η διαφορά έφτασε και στο +28. Ο Μπουρούσης με λίγο χρόνο συμμετοχής στο β’ μέρος (είχε φορτωθεί από το ημίχρονο με 3 φάουλ) επηρέασε αρνητικά την απόδοση των Ιταλών. Στο τελευταίο δεκάλεπτο υπήρξε συντήρηση της διαφοράς και το τελικό 78-57, που διαμορφώθηκε με λέι απ του Καλάθη, έμελε να είναι το σκορ του αγώνα.
Οι πράσινοι χρειάζονταν μία πειστική εμφάνιση με μεγάλη διαφορά, για τόνωση ψυχολογίας και ηθικού, και αυτή ήρθε την πιο κατάλληλη ώρα. Στον 1ο αγώνα της φάσης των 16, μέσα στο Μιλάνο απέναντι στην φιλόδοξη φέτος Αρμάνι.
Η αυτοσυγκέντρωση σε όλο το παιχνίδι, η πολύ καλή, όπως ήδη αναφέραμε, άμυνα και η αποφασιστικότητα που έβγαζε η ομάδα σε κάθε φάση του ματς ήταν τα κλειδιά της νίκης. Κορυφαίοι οι Σάτο και Λόγκαν, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι παίχτες και όλοι σκόραραν. Από τους αντιπάλους μόνο ο Φώτσης σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων (10). Ο αρχηγός της εθνικής μας μαζί με τον επίσης πρώην πράσινο Νίκολας και τον Μπουρούση έφυγαν ηττημένοι από το γήπεδο κόντρα στην παρέα του Μήτσου και του Μάικ.
Η επιχείρηση… «εκθρονισμός» θα αποτελέσει σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες! Στο τέλος θα δούμε τι φινάλε μας επιφυλάσσει η φετινή Euroleague!