Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Όσα… δεν είπε ο Καψής

Η συνέντευξη του Παντελή Καψή στην «Κοινωνία Ώρα Mega», με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη, έκρυβε πολλές ειδήσεις. Όπως θα περίμενε κανείς δηλαδή από έναν Υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος έχει διατελέσει επί πολλές δεκαετίες δημοσιογράφος σε διευθυντικά πόστα, εφημερίδων που είχαν διακριτή παρέμβαση στον δημόσιο βίο και την πολιτική.

Και ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του Λουκά Παπαδήμου, αλλά με βλέψεις και για πολιτική σταδιοδρομία μετά από τη σημερινή θητεία του στο συγκεκριμένο κυβερνητικό σχήμα, καθώς αποτελεί κοινό μυστικό το γεγονός ότι ο Παντελής Καψής έχει δεχθεί «πρέσινγκ» από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να είναι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές υποψήφιος με τους συνδυασμούς του Κινήματος.
Ο Παντελής Καψής λοιπόν, χαρακτήρισε «μονόδρομο» την οικονομική πολιτική που ακολουθείται, από τη στιγμή που η χώρα έχει χάσει τη δυνατότητα να στηρίζεται στα δικά της πόδια, και έχει ανάγκη τα χρήματα της τρόικας, δηλαδή των εταίρων και δανειστών.
Παράλληλα, στάθηκε στην «ιδιαιτερότητα» της κυβέρνησης Παπαδήμου, με την προσπάθεια τριών κομμάτων με διαφορετικές φιλοσοφίες και πολιτικές, να βρουν κοινούς τόπους, ενώ απέρριψε και πάλι, όπως έχει κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν, το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.
Η πραγματική είδηση ωστόσο, βρισκόταν σε κάτι που δεν είπε ευθέως ο Παντελής Καψής, αλλά άφησε να αιωρείται. Επομένως και να… υπονοείται. Στην ερώτηση για το κατά πόσο ο Λουκάς Παπαδήμος θα ενδιαφερόταν να διαδραματίσει αντίστοιχους ρόλους και στο μέλλον, δηλαδή μετά τις προσεχείς εκλογές, και εφόσον δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο Παντελής Καψής αρκέστηκε να τονίσει ότι δεν είναι κάτι που απασχολεί τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει αφιερωθεί στη σκληρή καθημερινή μάχη με το «τέρας» της κρίσης και του δημοσιονομικού εκτροχιασμού.
Επί της ουσίας δηλαδή, άφησε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ανοικτό. Και όταν μιλάμε για έναν πρώην δημοσιογράφο, με την εμπειρία του Παντελή Καψή, η… παράλειψη συνιστά είδηση.