Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Το “στεγνό καθάρισμα” του Ολυμπιακού

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Δεν είμαι ειδικός, ούτε προπονητής «κερκίδας», αλλά αυτό που έγινε στην Ξάνθη σε βάρος του Ολυμπιακού ήταν απαράδεκτο. Για δύο λόγους. Ο πρώτος αφορά τη δουλειά που κάνει ένας επαγγελματίας μέσα στο γήπεδο και που βλέπει να αντιμετωπίζεται ερασιτεχνικά από τη διαιτησία. Ο δεύτερος αφορά τα χρήματα που επενδύονται και που τελικά αυτοί που τα βάζουν ανακαλύπτουν ότι η επένδυσή τους εξαρτάται από μια σφυρίχτρα.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για την υπεροχή του Ολυμπιακού, τις χαμένες ευκαιρίας, τα λάθη του πάγκου, το σύστημα της Ξάνθης κλπ. Αυτό είναι θέμα με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθεί η τεχνική ηγεσία και η διοίκηση της εταιρείας. Ως οπαδός όμως πρωτίστως και δευτερευόντως ως φίλαθλος, είμαι εξοργισμένος για την αλλοίωση του αποτελέσματος. Μια ανατροπή που την είδε όλη η Ελλάδα δεν την είδε ο διαιτητής, ανατρέποντας κάθε έννοια λογικής.
Προφανώς ο Ολυμπιακός «πληρώνει» ότι είναι μεγάλη ομάδα, με ισχυρό επενδυτή και επαγγελματική οργάνωση. Στο ελληνικό επαγγελματικό πρωτάθλημα αυτό αποτελεί σοβαρό μειονέκτημα, ειδικά μάλιστα για τον πρωταθλητή που πρέπει να αδικείται ώστε το πρωτάθλημα να φαίνεται «τίμιο». Άλλωστε μετά από μια τέτοια «σφαγή», είθισται να αρχίζουν οι συμψηφισμοί του τύπου: «μήπως και ο Ολυμπιακός δεν έχει ευνοηθεί από τη διαιτησία στο παρελθόν;».
Ασφαλώς με τέτοια νοοτροπία το ελληνικό επαγγελματικό πρωτάθλημα χάνει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας του. Και αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι όσοι διοικούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, καθώς και η πολιτεία που ξεσήκωσε τον κόσμο με το αφήγημα της «κάθαρσης» και τελικά αποδεικνύεται ότι στόχος ήταν το «στεγνό καθάρισμα» του Ολυμπιακού.