Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Η Κατσέλη “διώχνει” τον Παπαδήμο

Η Λούκα Κατσέλη διεκδικεί για τον εαυτό της το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται ως ένα από τα λιγοστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν αναζητούν σε… περισπούδαστες φράσεις και διατυπώσεις, να κρυφτούν πίσω από την πραγματικότητα.

Λέει τις απόψεις της ανοιχτά και με σθένος. Το έκανε απέναντι στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τότε που ο σημερινός υπουργός Περιβάλλοντος της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου, ως «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, είχε το ελεύθερο από τον Γιώργο Παπανδρέου να πράττει κατά το δοκούν.
Το έκανε όταν διαφώνησε με τον Γιώργο Παπανδρέου για θέμα πολιτικής αρχής, και διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Για να επανέλθει, όταν η πολιτική ηθική της δεν της επέτρεπε να «τσαλακώσει» το κόμμα στις τάξεις του οποίου ενηλικιώθηκε.
Το έκανε όταν ανακοίνωσε εγκαίρως την πρόθεσή της να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μετά τον Γιώργο Παπανδρέου, με καθαρούς όρους και προϋποθέσεις. Χωρίς διάθεση να συμμετάσχει σε εσωκομματικά μαγειρέματα, ίντριγκες και ασκήσεις πολιτικής ισορροπίας.
Το κάνει και σήμερα, με συνέντευξή της στον «Τύπο της Κυριακής». Όπου, σε αντίθεση με άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν διστάζουν να προτείνουν την παράταση της παραμονής του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι δεν έχει εκλεγεί από την κοινωνία, αλλά μέσα από το υπάρχον Κοινοβούλιο, η Λούκα Κατσέλη βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Η άλλοτε υπουργός Οικονομίας και Εργασίας λοιπόν, ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μια κυβέρνηση ανάγκης, με αποκλειστική αρμοδιότητα την εκταμίευση της 6ης δόσης και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.
Από τη στιγμή λοιπόν που θα ολοκληρώσει το έργο της, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες για το μέλλον τους. Και να εξασφαλιστεί η λαϊκή νομιμοποίηση, όπως με έμφαση τονίζει η Λούκα Κατσέλη.