Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Μπορεί να πέσει η κυβέρνηση;

Στο ενδεχόμενο πτώσης της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου εξαιτίας μιας νέας πολιτικής κρίσης, στο πλαίσιο μιας κοινωνίας που βιώνει τη λιτότητα, αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με συνέντευξη που παραχώρησε σε κινεζική οικονομική εφημερίδα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βέβαια, έσπευσε να προσθέσει ότι η κυβέρνηση του άλλοτε αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει την αποφασιστικότητα και την εμπειρία να αντιμετωπίσει τους ευρωπαϊκούς και εγχώριους πολιτικούς και οικονομικούς μετασχηματισμούς.
Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Πάγκαλο, δεν υπάρχει λόγος για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, προτού επιτευχθούν οι υποχρεώσεις τις οποίες έχει αναλάβει, καθώς ο Λουκάς Παπαδήμος χαίρει ευρύτατης πολιτικής και κοινωνικής εμπιστοσύνης. Προσθέτει μάλιστα ότι «δεν βλέπω να έχει κατατεθεί καμία ρεαλιστική εναλλακτική πολιτική πρόταση».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν παραλείπει να επαναλάβει τις επιθέσεις του κατά των κομμάτων της Αριστεράς, ασκώντας τους κριτική για τη στάση που κρατούν απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης, ενώ σημειώνει με νόημα ότι σήμερα οι διαδηλωτές είναι αριθμητικά λιγότεροι σε σχέση με το παρελθόν.