Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Η ΝΔ μπροστά με 16,5%

Σε δυσθεώρητα, και εν πολλοίς απρόσμενα για την πολιτική ζωή του τόπου ύψη, έχει φτάσει πλέον το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα και με τα ευρήματα που καταγράφει η δημοσκόπηση της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής».

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρίσκεται στο 30,5%, με το ΠΑΣΟΚ μόλις στο 14%, ενώ ακολουθούν η Δημοκρατική Αριστερά με 13,5%, το ΚΚΕ με 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός με 5,5%, οι Οικολόγοι με 4% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,5%.
Στα αξιοσημείωτα της μέτρησης το γεγονός ότι η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη κατάφερε να προσπεράσει, όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακόμη και το ΚΚΕ, και να βρίσκεται εκείνη στην τρίτη θέση, πίσω από τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.
Ακόμη, η ραγδαία και βαριά φθορά του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, από τη στιγμή που ο Γιώργος Καρατζαφέρης συμφώνησε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία απολαμβάνει εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά αποδοχής.
Σύμφωνα με τη μέτρηση της Public Issue, η αποχή βρίσκεται στο 32,5%, το 91% των πολιτών δηλώνει ότι αισθάνεται ανασφάλεια για το μέλλον του, ενώ αντίστοιχο ποσοστό δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Και ο ίδιος ο μεταβατικός πρωθυπουργός όμως βλέπει τη δημοφιλία του να καταρρέει, καθώς το 62% δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται, έναντι μόλις 36%, που εξακολουθεί να τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη.