Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Σταύρος Καλαφάτης: "Η κυβέρνηση εγκαταλείπει τη Δ.Ε.Θ. ;"


Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις που αφορούν τη μετεγκατάσταση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :"Η κυβέρνηση δεν πιστεύει, δεν θέλει και δεν μπορεί να υλοποιήσει το πολυδιάστατο στρατηγικό εγχείρημα της μετεγκατάστασης της Δ.Ε.Θ. στη Σίνδο.Η σύγχυση φάνηκε από την αρχή. Άλλωστε ο κ. Παπανδρέου προεκλογικά μασούσε τα λόγια του, μιλώντας για μετεγκατάσταση υπό προϋποθέσεις. Σύγχυση η οποία :
• Άρχισε να διαφαίνεται νωρίς, από τις συζητήσεις περί διαχωρισμού εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου.
• Εντάθηκε με τις καθυστερήσεις στο διαγωνισμό της Δ.Ε.Θ. για την ανάδειξη συμβούλου εκπόνησης των σχετικών αναπτυξιακών μελετών.
• Συντηρήθηκε με την κυβέρνηση να αφήνει το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, να αμφισβητεί τη Σίνδο, χωρίς αυτή να αντιδρά ή να τον διαψεύδει.
• Γιγαντώθηκε όταν ο υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Σηφουνάκης με δηλώσεις του "ξανάνοιξε" επίσημα το ζήτημα της χωροθέτησης της Δ.Ε.Θ. και
• Επιβεβαιώθηκε με την ανοικτή ρήξη των επικεφαλής του Δ.Σ. της Δ.Ε.Θ. Με τον πρόεδρο της να θεωρεί εφικτή μια δεύτερη ώριμη πρόταση μετεγκατάστασης και το εκτελεστικό μέλος της, να ανακοινώνει ότι αποτελεί σπατάλη ο διαγωνισμός ανάδειξης συμβούλου, όσο το τοπίο της χωροθέτησης παραμένει θολό.
• Φωτίσθηκε ακόμη περισσότερο με τις επικείμενες αλλαγές στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της Δ.Ε.Θ.
Το ερώτημα βάσει και των τελευταίων εξελίξεων παραμένει κεφαλαιώδες :
"Η κυβέρνηση εγκαταλείπει τη Δ.Ε.Θ.;"