Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Η ΓΕΝΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕMΠΟΡΕΥΜΑ! ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΚΕΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ!

ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΗ  ΣΤΙΣ 4 ΜΜ:
 ΔΡΑΣΗ/ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ:«ΠΡΙΝ 2011 ΧΡΟΝΙΑ, Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΕΝΝΟΥΣΕ ΤΖΑΜΠΑ.»
 Η θεατρική ομάδα "ODC", μαζί με την Πρωτοβουλία Γυναικών ενάντια στο Χρέος και στα Μέτρα Λιτότητας, παρουσιάζουν την δράση-διαμαρτυρία «Πριν 2011 χρόνια, η Παναγιά γεννούσε τζάμπα!» την Παρασκευή 23 του Δεκέμβρη στις 4μμ στο Σύνταγμα. Συμμετέχουν οι περφόρμερς Ηλέκτρα Τσακαλία, Βάλια Παπαχρήστου, Πολίν Ουγκέ, Γιάννης Βουλγαράκης, Αναστασία Έδεν.

Τότε, οι τρεις μάγοι έφερναν δώρα στο νεογέννητο και στην οικογένειά του. Τώρα, οι τρεις μάγοι ονομάζονται ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Τρόικά τους αντί για δώρα φέρνει Μνημόνια, ανεργία, φτώχεια και λιτότητα στον αιώνα τον άπαντα. Τότε, άγγελοι  υμνούσαν τη λεχώνα και το μωρό της. Τώρα, τραπεζίτες και τοκογλύφοι τους πίνουν το αίμα και ΜΑΤ τους σπάζουν τα κεφάλια. Τότε, η γέννα δεν ήταν εμπόρευμα. Τώρα, κοστίζει χιλιάρικο και βάλε. Τότε, τα μωρά γεννιόνταν τζάμπα.
Τώρα, αν δεν περάσεις πρώτα από το ταμείο, δεν ξεγεννάς…                                                                                                                              

Με λίγα λόγια: Όμορφος κόσμος καπιταλιστικός,  αγγελικά πλασμένος!

..Η "ODC" ιδρύθηκε από την Έλλη Παπακωνσταντίνου το 2002 και αποτελείται από μουσικούς, βίντεο-άρτιστς, προγραμματιστές, εικαστικούς χορευτές και ηθοποιούς από την Μεγάλη Βρεταννία, την Ελλάδα, την Γαλλία, την Γερμανία και αλλού. Βασικός στόχος της «ODC» είναι η πολιτική δράση μέσω της τέχνης. Πρόσφατη παράστασή τους το «ΜΕΤΑ, μια παράσταση για την καταστροφή» στο Βυρσοδεψείο.

ü     Επειδή πλέον εκατομμύρια ανασφάλιστες γυναίκες αυτής της χώρας έρχονται αντιμέτωπες  με το πιο απάνθρωπο δίλημμα: Αν πληρώσω γεννάω - αν δεν πληρώσω δεν γεννάω!!!  
ü    Επειδή, αυτές που έχουν ταμεία πρέπει να βάλουν το χέρι βαθειά στην τσέπη με τον τριπλασιασμό των νοσηλίων και αναπροσαρμογή των εργαστηριακών εξετάσεων.
ü      Επειδή πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στο Ε.Σ.Υ. και επειδή σύντομα θα βρεθούμε πολλές άλλες και άλλοι στην κατάσταση αυτή!
ü      Επειδή στο όνομα της εξοικονόμησης χρημάτων για τους δανειστές απειλούνται πλέον ανοιχτά ανθρώπινες ζωές


Πληροφορίες:  Για κάθε επαφή: τηλ: 693 2295118,


womenagainstdebt@gmail.com