Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ο Σαμαράς (ξανα) “βάζει πλάτη”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Σε μια κρίσιμη εθνική συγκυρία, με την Ελλάδα να βρίσκεται απομονωμένη σε διεθνές επίπεδο, και εν πολλοίς υπό το άγρυπνο βλέμμα της κριτικής όσων θεωρούν ότι η Αθήνα αποτελεί την αιτία του κακού για την κρίση χρέους της ευρωζώνης, ο Αντώνης Σαμαράς αναλαμβάνει να ηγηθεί μιας διεθνούς εκστρατείας εξωστρέφειας.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει τις επόμενες 48 ώρες επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, όπου οι συναντήσεις του θα είναι σε κορυφαίο επίπεδο, καθώς θα δει τόσο τον Πρόεδρο της χώρας Σιμόν Πέρες, όσο και τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Τελ Αβίβ έχει «βαριά» εθνική σημασία, καθώς πραγματοποιείται σε μια δύσκολη συγκυρία, και ενώ η γειτονική Τουρκία βρίσκεται «στα κάγκελα» για το θέμα της ΑΟΖ με την Κύπρο, και τις έρευνες για φυσικό αέριο, με την κάλυψη του Ισραήλ.
Παράλληλα, η επίσκεψη Σαμαρά στο Ισραήλ έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία η κατάσταση στη Μέση Ανατολή δεν έχει εκτονωθεί, μετά την «αραβική άνοιξη», αλλά και στο περιθώριο της έντασης με τη Συρία και το Ιράν, που απειλεί ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσει συνθήκες αναβρασμού.