Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ & ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Του   Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη
Η “ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ” και ο επιβαλλόμενος Πρωθυπουργός των αγορών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την κύρωση και ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 αρκέστηκαν στις διαπιστώσεις και στα ευχολόγια χωρίς να προτείνουν λύσεις για τα αδιέξοδα στα οποία μας οδήγησε η καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης, βάζοντας παράλληλα ταφόπλακα στις τελευταίες κατακτήσεις και στα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.
Η έλλειψη πολιτικών θέσεων και επιχειρημάτων ήταν αναμενόμενη και αντικαταστάθηκε από τον ξύλινο τεχνοκρατικό λόγο. Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά των τεχνοκρατών και των τραπεζιτών, οι οποίοι με περισσή ευκολία επιβάλλουν μέτρα λιτότητας και εξαθλίωσης των ανθρώπων έχοντας ως πρωταρχικό στόχο τα κέρδη των αγορών.

Αργά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, ο προϋπολογισμός ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ για τους πολίτες από Έλληνες βουλευτές οι οποίοι αποφάσισαν για εμάς, χωρίς εμάς.

Ξεχνώντας το θεμελιώδη λίθο του πολιτεύματος που είναι η λαϊκή κυριαρχία, ξεχνώντας ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους, ξεχνώντας ότι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας και ότι οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ψήφισαν τον προϋπολογισμό ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ, φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας και διάλυσης της ελληνικής οικονομίας ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των εγχώριων και ξένων τοκογλύφων δανειστών.

Καμία ανοχή του Προϋπολογισμού για τους πολίτες που δεν αντέχουν άλλο!!!

Καμία λέξη για το λαό,

Καμία αγωνία για 1.400.000 ανέργους,

Καμία πρόνοια για τους οικονομικά ασθενέστερους,

Κανένας σεβασμός στους συνταξιούχους απόμαχους της εργασίας,

Καμία διασφάλιση για το παρόν,

Κανένα όραμα και καμιά προοπτική για το μέλλον της νέας γενιάς.

Αυτός είναι ο Προϋπολογισμός που ψήφισε η Ελληνική Βουλή.

Δίκαια λοιπόν ο προϋπολογισμός αυτός χαρακτηρίζεται ως ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Η επικύρωση κατ’ ουσίαν των μνημονίων και του λάθους μείγματος της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής, αποτελεί την παραδοχή ήττας του πολιτικού συστήματος και την παράδοση άνευ όρων, της πολιτικής εξουσίας στις πρακτικές των αγορών και των απανταχού αεριτζήδων τάχα επενδυτών.

Οι βουλευτές του κοινοβουλίου μπορεί να ξέχασαν πολλά από τα παραπάνω αναφερόμενα σε άρθρα του συντάγματος, μπορεί να ξέχασαν ότι οι Κυβερνήσεις είναι υπηρέτες και όχι δυνάστες των λαών, δεν πρέπει όμως να ξεχνούν ότι πολλοί εξ’ αυτών θα μείνουν εκτός κοινοβουλίου όποτε κι αν γίνουν εκλογές!!!

Εμείς ως συνδικαλιστικό κίνημα, ως εκπρόσωποι των εργαζομένων και αλληλέγγυοι των ανέργων και των συνταξιούχων, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα μας, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μια καλύτερη Ελλάδα, μια χώρα που θα σέβεται τους πολίτες της.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε πολιτικές ανθρωποκεντρικές και δίκαιες.

Εμείς, η “συντεχνία “ των Ελλήνων θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στις πρακτικές του νεοφιλελευθερισμού και των εκφραστών του, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες γνωρίζοντας ότι μπορεί να χάσουμε τον πόλεμο, έχοντας όμως την ηθική ικανοποίηση ότι παλέψαμε για την ανατροπή τους και δεν παραδοθήκαμε άνευ όρων στους υπαλλήλους της Τρόικα και των κάθε λογής επιτρόπων της Ε.Ε.

Γνωρίζουμε ότι πολεμάμε με λιανοντούφεκα τα σύγχρονα καταστροφικά όπλα τους…

Γνωρίζουμε ότι η μάχη και ο αγώνας μας είναι άνισος…Όμως δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Δεν έχουμε άλλη αντοχή.



Δεν δείχνουμε καμία ανοχή στη Κυβέρνηση “ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ” του κ. Παπαδ(ή)μιου.

Ο αγώνας μας θα είναι αγώνας μέχρι εσχάτων.

Γιατί ο αγώνας μας καθορίζει τη μοίρα μας και η ψήφος μας τη μοίρα τη δική τους.