Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ζητούν απ’ τον Γιώργο να πάει σε Συνέδριο

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Απέναντι στον Ανδρέα Λοβέρδο και τα στελέχη εκείνα, από όλες τις «τάσεις» του ΠΑΣΟΚ, που επισημαίνουν την ανάγκη να εκλεγεί ο επόμενος αρχηγός του Κινήματος από τη βάση, προκειμένου να αποκτήσει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική νομιμοποίηση, ο Κώστας Σκανδαλίδης και άλλα ιστορικά στελέχη, πρεσβεύουν μια άλλη πρόταση.
Αυτό φαίνεται και από όσα δηλώνει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με τη συνέντευξη που παραχωρεί στο «Βήμα της Κυριακής», επισημαίνοντας την ανάγκη να προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ στη διεξαγωγή εκτάκτου Συνεδρίου, στο οποίο θα αποφασιστούν το εθνικό σχέδιο και το εκλογικό πρόγραμμα, και στη συνέχεια θα εκλέξει τον διάδοχο του Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με την οπτική προσέγγιση του Κώστα Σκανδαλίδη, ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εκλεγεί πριν από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει ότι δίνει έμφαση όχι τόσο στο πρόσωπο, αλλά στη φυσιογνωμία του Κινήματος.
Σύμφωνα με τον Κώστα Σκανδαλίδη, για να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ ενεργό κύτταρο της πολιτικής ιστορίας της χώρας, και να μην το ξεπεράσουν οι εξελίξεις, θα πρέπει να κομίζει στην κοινωνία την προοπτική ενός πλειοψηφικού ρεύματος.
Ο άλλοτε Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, και υπουργός Εσωτερικών των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη, ανοίγει και θέμα εκλογικού νόμου, προτείνοντας την υιοθέτηση της απλής αναλογικής, σε μια προσπάθεια να περιχαρακώσει δυνάμεις που εμφανίζονται σήμερα έτοιμες να συνταχθούν με τα κόμματα της Κεντροαριστεράς.