Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ. Στο αυτόφωρο συνδικαλιστές στη Χαλκιδική

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής θα δικαστούν αύριο Παρασκευή ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής και δύο μέλη του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων "Κέλυφος" Ν. Μαρμαρά, που συνελήφθησαν στη διάρκεια κινητοποιήσεων των εργαζομένων του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς.

Οι τρεις συνδικαλιστές, που αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχειακό συγκρότημα έχουν προχωρήσει από την περασμένη εβδομάδα σε 48ωρες κινητοποιήσεις, διεκδικώντας, όπως υποστηρίζουν, δεδουλευμένα αρκετών μηνών.

Η εταιρία Πόρτο Καρράς υπέβαλλε μήνυση σε βάρος 15 εργαζομένων και στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν τρεις εξ αυτών.

Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, καταγγέλλει τις συλλήψεις και τις μεθόδους που ακολουθεί η επιχείρηση και τονίζει, ότι «ο αγώνας των εργαζομένων για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και την καταβολή των δεδουλευμένων τους είναι η μόνη απάντηση σε τέτοιου είδους πρακτικές».

Σε άλλη ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, καταγγέλλει «ως απαράδεκτη και προκλητική την ενέργεια της εργοδοσίας της εταιρείας security ICTS η οποία μέσω διευθυντικών της στελεχών καθοδήγησε εργαζόμενους της εταιρείας να προπηλακίσουν συναδέλφους τους και συνδικαλιστές οι οποίοι μετείχαν σε τριμερή συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας με θέμα την απόλυση εργαζόμενης συνδικαλίστριας».