Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Παρουσία με νόημα από Μπούρα και Μουρούτη

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Θύλακες αντίστασης κατά της πολιτικής του Μνημονίου, που επιχειρήθηκε να εμπεδωθεί στην ελληνική κοινωνία ως μονόδρομος, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, διαμορφώνονται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, με απευθείας αναφορά στην κοινωνία των ενεργών πολιτών.

Αυτό φάνηκε από τη χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αντιμνημονιακής Οργανωτικής Επιτροπής στην ταβέρνα «Το Αντιμνημόνιο», και συγκέντρωσε πλήθος στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Γιάννη Μανώλη.
Στην κίνηση συμμετέχουν εκπρόσωποι κορυφαίων επαγγελματικών κλάδων, όπως ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, καθώς και οι Νίκος Κιουτσούκης, Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και Βασίλης Πολυμερόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων.
Τρεις παρουσίες ωστόσο ήταν εκείνες που συζητήθηκαν: Του Κώστα Μπούρα, του Γιώργου Μουρούτη και του Μενέλαου Δασκαλάκη. Κι αν ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας και σημερινός Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης, σηματοδότησε με αυτή την παρουσία του την ουσιαστική «επιστροφή» του στην κεντρική πολιτική, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου και διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Συγγρού, έστειλαν με την παρουσία τους ηχηρό μήνυμα.
Ο Κώστας Μπούρας και ο Γιώργος Μουρούτης άλλωστε είναι δυο από τους στενότερους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, και η παρουσία τους στη συγκεκριμένη εκδήλωση έστειλε το μήνυμα ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν υποστέλλει την αντιμνημονιακή σημαία.