Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Η επιστροφή του Δασκαλάκη

Μια από τις παρουσίες που συζητήθηκαν έντονα, στη χθεσινή σύναξη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην ταβέρνα «Το Αντιμνημόνιο», ήταν αυτή του Μενέλαου Δασκαλάκη.

Ο Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης της Συγγρού, στέλεχος παραδοσιακά χαμηλών τόνων, έχει απομακρυνθεί το τελευταίο διάστημα από το προσκήνιο, αποφεύγοντας την πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, που του εξασφάλιζε η θέση του Γενικού Διευθυντή της Ρηγίλλης επί ηγεσίας Κώστα Καραμανλή, καθώς και το γεγονός ότι ανήκε στον στενό πυρήνα των συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μενέλαος Δασκαλάκης θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στη Λακωνία, στις προσεχείς εκλογές, και ήδη τοπικά στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχουν αρχίσει να συνασπίζονται γύρω του.
Ο Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης της Νέας Δημοκρατίας διατηρεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας και με τη σημερινή ηγεσία της Παράταξης, καθώς αποτέλεσε τη «γέφυρα» μετάβασης της προεδρίας από τον Κώστα Καραμανλή στον Αντώνη Σαμαρά, έχοντας κεντρικό ρόλο στην εσωκομματική εκλογή της 29ης Νοεμβρίου του 2009.
Στη συνέχεια, παρέμεινε για ένα διάστημα στη θέση του Γενικού Διευθυντή, προκειμένου να ολοκληρωθεί και το Συνέδριο του 2010, για να παραδώσει στον Θανάση Σκορδά.