Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Το ποδόσφαιρο… πάει διακοπές


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Η ποδοσφαιρική δραστηριότητα, στη χώρα μας, μετά και από τους αγώνες Κυπέλλου, σήμερα και αύριο, διακόπτεται για τα Χριστούγεννα. Η επανεκίνηση στην Superleague, θα γίνει 4 και 5 Ιανουαρίου, με την διεξαγωγή της 15ης, και τελευταίας αγωνιστικής του 1ου γύρου (με τις όποιες εκκρεμότητες του Λεβαδειακού και της Δόξας).

Ήδη οι ομάδες έχουν χορηγήσει από τώρα εορταστικές άδειες και ορισμένοι από τους αλλοδαπούς παίχτες τους έχουν αναχωρήσει για τις πατρίδες τους. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές και προπονητές, από την Πέμπτη θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στον τόπο καταγωγής τους και να χαλαρώσουν τις γιορτινές μέρες.
Το ζήτημα κάθε φορά είναι οι αθλητές να εφαρμόσουν τα διαιτολόγια που θα τους χορηγηθούν και να γυρίσουν την προβλεπόμενη ημερομηνία στις προπονήσεις. Το διάστημα των εορτών, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία μίνι προετοιμασία και ανασυγκρότηση δυνάμεων, ανάρρωση από τραυματισμούς, νέων προγραμματισμών και οριοθέτησης στόχων. Σε συνδιασμό μάλιστα με την μεταγραφική περίοδο, που ανοίγει από την 1η Ιανουαρίου, μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των φιλοδοξιών και στην πορεία της ομάδας μέχρι τον Μάιο. Όλοι μπορούμε να θυμηθούμε την πολυήμερη άδεια που είχε χορηγήσει ο Ζίκο σαν προπονητής του Ολυμπιακού, πριν λίγα χρόνια, και τις συνέπειες στα αποτελέσματα της ομάδας με τους πρώτους επίσημους αγώνες μετά την διακοπή.
Καλές λοιπόν οι διακοπές, καλή η ξεκούραση όμως κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι όλοι αποτελούν στελέχη επαγγελματικών σωματείων και οφείλουν να βρίσκονται έτοιμοι στις θέσεις τους όταν κριθεί, κατά περίπτωση, αναγκαίο. Η λεπτομέρειες στην διαχείριση του χρόνου που μεσολαβεί από την διακοπή έως την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων και η κατάσταση στην οποία θα βρεθούν οι ομάδες, με τις όποιες προσθαφαιρέσεις, κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τόσο τις πρώτες θέσεις όσο και τις τελευταίες. Οι προπονητές έχουν σημαίνοντα ρόλο σε αυτό, πόσο μάλλον όταν έχουν βρεθεί λίγες μέρες πριν στον πάγκο της ομάδας τους.
Υπευθυνότητα, σύνεση και αυτοσυγκράτηση για να είναι όλοι ευχαριστημένοι!
Υ.Γ.: Οι οικονομικές οφειλές της ΠΑΕ προς τους εγαζόμενους, άρα και τους ποδοσφαιριστές, είναι ένας διαφορετικός λόγος που δικαιολογεί, εν μέρει, την όποια μορφή διαμαρτυρίας. Φτάνει να μην επηρεάζονται άλλες κοινωνικές ομάδες από την μορφή αντίδρασης που έχει επιλεγεί. Στην ΑΕΚ όλα δείχνουν πως ο κόμπος έχει φτάσει χτένι! Πολύ σύντομα αναμένονται εξελίξεις!