Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ο Παντελής Καψής κυβερνητικός εκπρόσωπος

REPORTER
Καμία έκπληξη… Όπως είχε διαρρεύσει από τις πρώτες κιόλας μέρες μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, η θέση του Υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου έμεινε κενή… για να καλυφθεί από τον Παντελή Καψή.
Απόψε το βράδυ, δηλαδή κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας της ΕΣΗΕΑ, το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε να ανακοινώσει και επίσημα τον διορισμό του πρώην διευθυντή των “Νέων” και του “Βήματος της Κυριακής”, σε ρόλο Υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου.
Πρόκειται για μια προσωπική επιλογή του Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος εξαρχής φερόταν να προτιμά τον διορισμό του Παντελή Καψή σε θέση spokesman της κυβέρνησης, με μοναδική εναλλακτική πιθανότητα την επιλογή κάποιου πανεπιστημιακού, που να γνωρίζει από θέματα οικονομίας.
Αξίζει φυσικά να σημειωθεί ότι ο Παντελής Καψής αποχώρησε από τις διευθυντικές θέσεις που κατείχε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, και παρέμεινε απλός αρθρογράφος του “Βήματος της Κυριακής”, λόγω διαφοράς απόψεων με τον νυν ισχυρό άνδρα του Συγκροτήματος, Σταύρο Ψυχάρη.