Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ πάει σε Συνέδριο

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Συνέδριο αρχών και ιδεών, και μετά εκλογή Προέδρου από τη βάση. Αυτό φαίνεται ότι είναι το χρονοδιάγραμμα με βάση το οποίο θα πορευτεί το επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στα κορυφαία στελέχη που συμμετείχαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Μια συνεδρίαση η οποία ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης, και ολοκληρώθηκε στις 04.00 το πρωί της Τετάρτης, με τα στελέχη να είναι εξαντλημένα από τον δύσκολο πολιτικό διάλογο που προηγήθηκε, και τις εκατέρωθεν αντιδράσεις που προκλήθηκαν.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος διάβασε την εισαγωγική εισήγησή του, δεν θέλησε να σηκώσει το γάντι που του πέταξαν μια σειρά από στελέχη, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Πέτρος Ευθυμίου.
Επέμεινε ότι ο ίδιος θα κάνει το καθήκον του, και ότι δεν σκοπεύει να μετατραπεί σε εξιλαστήριο θύμα, και να «φορτωθεί» με τις αστοχίες, τα λάθη και τις παραλείψεις των τελευταίων δυο ετών, προκειμένου να διαφύγουν της κριτικής, επομένως και των ευθυνών, άλλα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Στις αρχές Ιανουαρίου θα συγκληθεί εκ νέου το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, για να ακολουθήσει η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο και θα θέσει το πλαίσιο, πολιτικό και οργανωτικό του Συνεδρίου. Η εκλογή νέου αρχηγού θα ακολουθήσει το Εθνικό Συνέδριο, και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει αποσαφηνίσει ακόμη αν θα είναι υποψήφιος.