Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη : Πήραν μισό εκατομμύριο ευρώ προκαταβολή για ανακαινίσεις που δεν έκαναν

Δύο κατασκευαστικές εταιρείες ίδρυσαν τέσσερις επιτήδειοι οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, απέσπασαν πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ ως προκαταβολή για εργασίες που δεν έκαναν ποτέ !
Πρόκειται για τρεις άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας 30, 30, 29 και 26 ετών αντίστοιχα εναντίον των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία και υπεξαίρεση.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε ιδρυθεί κατασκευαστική εταιρεία, με ιδιοκτήτρια την 26χρονη και συμμετέχοντες τους δύο 30χρονους, καθώς επίσης και άλλη μία κατασκευαστική εταιρεία στην οποία συμμετείχε ο ένας εκ των 30χρονων, με ιδιοκτήτη τον 29χρονο. Αντικείμενο των εταιρειών φέρεται να ήταν οι ανακαινίσεις, τοποθετήσεις κουφωμάτων και άλλες παρόμοιες εργασίες σε κατοικίες.
Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ο ένας 30χρονος εμφανιζόταν στους υποψήφιους πελάτες ως εκπρόσωπος των εταιρειών και πήγαινε στα σπίτια των ενδιαφερομένων, προκειμένου να κάνει κάποιες προεργασίες, λαμβάνοντας ταυτόχρονα χρηματικά ποσά ως προκαταβολή.
Συνολικά, οι τέσσερις απέσπασαν, από τον Ιούλιο του 2008 έως τον Νοέμβριο του 2011, από τριάντα (30) άτομα, το χρηματικό ποσό των 534.976 ευρώ, ενώ δεν αποπεράτωσαν καμία από τις εργασίες τις οποίες ανέλαβαν.
Η σχετική δικογραφία υπεβλήθη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ο ένας από τους 30χρονους συνελήφθη, βάσει εντάλματος που εκδόθηκε από τον 5ο Ανακριτή Θεσσαλονίκης χθες (16-12-2011).
"Αγγελιοφόρος"