Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Η “πονηρή” πρόταση Καρατζαφέρη

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Με τη σημερινή συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ο Γιώργος Καρατζαφέρης επαναφέρει στο προσκήνιο μια παλιά πρότασή του, πολύ καιρό πριν συγκροτηθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου: Να υπάρξει ένα κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας, στο οποίο θα συμμετέχουν σε ρόλους αντιπροέδρων της κυβέρνησης ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς. Προκειμένου να στείλουν το μήνυμα της ολόθερμης στήριξης.
Σήμερα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επαναφέρει την πρόταση αυτή, επικαιροποιημένη. Αναφέρεται λοιπόν στην προοπτική να προχωρήσει ο Λουκάς Παπαδήμος σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, να προκύψει συγχώνευση υπουργείων, προκειμένου να μειωθεί αισθητά ο αριθμός των υπουργών, και να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο ίδιος ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ως εγγυητές της συμφωνίας τους.
Η πρόταση Καρατζαφέρης έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν σοβαρές απώλειες εμπιστοσύνης προσωπικά για τον Λουκά Παπαδήμο, ενώ και η κυβέρνησή του αντιμετωπίζεται αρνητικά από την πλειοψηφία της κοινωνίας.
Ταυτόχρονα, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός πληρώνει υψηλό τίμημα, όπως δείχνουν οι μετρήσεις, για τη συμμετοχή του σε αυτή την κυβέρνηση, καθώς τα ποσοστά του έχουν υποχωρήσει αισθητά.
Και ενώ πριν από τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου «απειλούσε» με αξιώσεις το Κομμουνιστικό Κόμμα, για την τρίτη θέση πίσω από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, σήμερα, έχει κατρακυλήσει στην έκτη θέση, πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά.
Η «πονηρή» στόχευση του Γιώργου Καρατζαφέρη λοιπόν έχει να κάνει με τη μελλοντική συνυπευθυνότητα και της Νέας Δημοκρατίας, που θα συνεπαγόταν η συμμετοχή του Αντώνη Σαμαρά σε μια τέτοια κυβέρνηση, ώστε να μετριαστούν οι απώλειες του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.