Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Eχει προδιαγραφές..σωτήρα ο Παπαδήμος;

Η επιλογή του Λ.Παπαδήμου για τη θέση του πρωθυπουργού δεν υπήρξε τυχαία.Πιστό γρανάζι του σάπιου συστήματος.Πάντα αναποφάσιστος και εκπρόθεσμος στα καθήκοντά του.Πρωτεργάτης της απάτης εισόδου μας στο ευρώ..
Μετά απο 5 μέρες θεατρικής παράστασης,προκειμένου να προετοιμαστούν οι πολίτες να αποδεχτούν τον διορισμό του πρώτου μεταδικτατορικά μή εκλεγμένου πρωθυπουργού σαν απόλυτα φυσιολογική, προέκυψε σαν ..σωτήρας κ.Λουκάς Παπαδήμος.
Πρώην διοικητής της γνωστής πλέον-σαν ιδιωτικής-Τράπεζας της Ελλάδος.Αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας,μέλος της τριμερούς επιτροπής του γνωστού ιδρύματος Ροκφέλερ και με άλλες..κοινωνικές ιδιότητες, ο νέος δοτός πρωθυπουργός της χώρας προβάλεται τώρα απο τα καθεστωτικά ΜΜΕ ως περίπου ο μεσσίας που όλοι περιμέναμε για να μας σώσει.
Σήμερα δεν θα σταθούμε στους μηχανισμούς της οικονομικής ελίτ οι οποίοι τον επέβαλαν με το ζόρι και χωρίς να μας ρωτήσουν.Ούτε θα αναλύσουμε γιατί κατά την εκτίμησή μας ανατράπηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου και τη θέση της δίνει σε μια άλλη που ποτέ δεν ψηφίστικε-άρα ειναι εξ ορισμού ολοκληρωτική απο τη γέννησή της.
Και φυσικά δεν θα επαναλάβουμε ότι με μία επείγουσα ενωτική συμπαράταξη στη βάση συμφωνημένων στόχων-λειτουργίας και πολιτικών δράσεων οφείλουν οι πολίτες τώρα να ανατρέψουν συνθέμελα το σάπιο καθεστώς.Για μας είναι επείγον και αυτονόητος στόχος.
Θα εξηγήσουμε τώρα γιατί μέσα στα πλαίσια του υπό ανατροπή καθεστώτος,θα ξεθωριάσει γρήγορα η υπερβολική αισιοδοξία των φερεφώνων του για τον Παπαδήμο αλλά και το έργο της μεταβατικής κυβέρνησης η οποία για τους απλούς πολιτικούς λόγους που επιγραμματικά αναφέρονται πιο πάνω είναι στην πραγματικότητα πολιτικά..πειρατική.
Είναι προφανές ότι η έλευση Παπαδήμου δεν αλλάζει ούτε την γενική τάση ούτε δίνει λύσεις στα βασικά προβλήματα της ζωής των πολιτών και της χώρας.
Σε αντίθεση με μια γενικευμένη καλλιέργεια ψεύτικων προσδοκιών ότι ο Λ Παπαδήμος περίπου..θα διασώσει τις ζωές μας απο τη φτώχεια,την ανεργία,τα λουκέτα,τα χρέη,τα χαράτσια,θα επαναφέρει μισθούς και συντάξεις στα πρό μνημονίου επίπεδα κλπ μέτρα που είναι το ζητούμενο για τον λαό και της καθολικής αποδοχής που έτυχε φυσικά απο τα στρατευμένα στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ΜΜΕ,θα αναφέρουμε ορισμένες βασικές παραμέτρους..που καλό είναι να γνωρίζει η κοινωνία.
Πολύ ψυχρά και στεγνά,όσο απαιτεί η κατάσταση που βιώνουμε:
-Αξιολογώντας την παρουσία του στην ΕΚΤ και την ΤτΕ οι ειδικοί τονίζουν ότι το βασικό μειονέκτημα Παπαδήμου ήταν η αναποφασιστικότητα του, θεμελιώδες ζητούμενο προσόν για κάθε πρωθυπουργό χώρας.
-Λίγοι γνωρίζουν ότι από τα επιτελικά στελέχη της ΕΚΤ ο Λ Παπαδήμος πάντα ήταν εκπρόθεσμος στους χρόνους που ζητούσε η ΕΚΤ.
-Λίγοι γνωρίζουν ότι ο Λ Παπαδήμος ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ σχεδόν ποτέ δεν είχε παραδώσει μελέτη που αφορούσε ζητήματα της ΕΚΤ χωρίς να επιστραφεί για διορθώσεις.
-Λίγοι γνωρίζουν ότι σε πλήρη συνεργασία με τον Σημίτη επέλεξαν μια λογιστική λύση για να ωραιοποιήσουν τα οικονομικά της Ελλάδος το γνωστό swaps της Goldman Sachs.
-Λίγοι γνωρίζουν ότι ο Λ Παπαδήμος, μπορεί να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στην ΕΕ και κυρίως στην ΕΚΤ αλλά αυτό που απαιτείται απο εναν πρωθυπουργό και μάλιστα κάτω απο συνθήκες υψηλών απαιτήσεων όπως οι σημερινές, είναι η αποφασιστικότητα και η ταχύτητα λήψης αποφάσεων ιδιότητες τις οποίες αποδεδειγμένα ο κ.Παπαδήμος δεν διαθέτει .
Προφανώς και διαθέτει κάποιες ικανότητες σε ορισμένους τομείς όπως χιλιάδες άλλοι πολίτες.
Αλλά να παρουσιάζεται μια πολιτικά-συνταγματικά και ηθικά παράνομη μεταβατική κυβέρνηση και ειδικά με τον Λ Παπαδήμο σαν η σωτήρια λύση για το μέλλον της Ελλάδας, είναι επειικέστατα μία ακόμη σχεδιασμένη υπερβολή με μικρό χρόνο ζωής.
Η απελπισία,η οργή και η αποφασιστικότητα του λαού για ανατροπή δεν ανακόπτωνται απο το καθεστώς με τεχνάσματα τύπου κυβέρνησης Παπαδήμου.
Οι προκάτ σωτήρες αποτελούν παρελθόν για τον τόπο..
stopcartel Newsdesk