Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Από ποιους κινδυνεύει η Δημοκρατία

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
Η δημοκρατία κινδυνεύει από μερικούς σπουδαστές στρατιωτικής σχολής, που τραγουδάνε ύμνους του επταετίας; Σίγουρα είναι ένα σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο πρέπει να αντιμετωπισθεί δεόντως.
Μην κάνουμε όμως τον… πόντικα γενίτσαρο με κινδυνολογικά δημοσιεύματα χάριν κυκλοφοριακής ανόδου. Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από μερικούς νεαρούς οί οποίοι μέσα στη μετεφηβική ανοησία τους τραγούδησαν ένα απριλιανό άσμα.
Η δημοκρατία απειλείται μόνον από σκοτεινούς συνωμότες των οποίων δεν ξεφεύγει λέξη, πόσο μάλλον χαζοτράγουδα, καθώς και από κάποιους εκπροσώπους τού πολιτικο-κοινωνικού κατεστημένου πού μάς έχουν οδηγήσει στη σημερινή άθλια κατάσταση.
Το συμβάν στη Σχολή Ευελπίδων απλώς αγγίζει τα όρια του γελοίου. Αντιθέτως, τα υπονοούμενα τού τύπου… Ευρωζώνη ή τάνκς είναι τα επικίνδυνα, γιατί στοχεύουν στην περαιτέρω κατατρομοκράτηση του λαού. Πρόκειται για προπαγανδιστικό τρικ…αλά γκαίμπελς.
Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κάτι τέτοια πήγε και είπε στις Κάννες, σε Μέρκελ καί Σαρκοζί, προκειμένου να δικαιολογήσει την ολέθρια απόφαση του για το δημοψήφισμα. Και έφαγε το κεφάλι του…