Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Άμεση αντίδραση Αβραμόπουλου

REPORTER
Άμεση ήταν η αντίδραση του νέου Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στο περιστατικό που αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», με… νοσταλγούς της στρατιωτικής δικτατορίας στη Σχολή Ευελπίδων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο αρχηγός των Τεταρτοετών της Σχολής έδωσε εντολή να αποχωρήσουν από το αμφιθέατρο όλοι οι αλλοδαποί, καθώς και οι Κύπριοι. Στη συνέχεια εκφώνησε ομιλία την οποία διάνθισε με μηνύματα κατά της επετείου εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, και σαφώς υπέρ της χούντας των συνταγματαρχών, καλώντας μάλιστα τους συναδέλφους του να τραγουδήσουν σχετικό τραγούδι.
Το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία: «Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ενημερώθηκε χθες βράδυ από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ), για το προσβλητικό, προκλητικό και απαράδεκτο περιστατικό στη Σχολή Ευελπίδων και έδωσε εντολή να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες άμεσα στις δέουσες ενέργειες.
Ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας να διαμηνύσει προς το στράτευμα και να καταστήσει σαφές, ότι δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισης από τις αρχές της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ελευθερίας. Αρχές, επί των οποίων είναι θεμελιωμένη η Ελληνική Δημοκρατία και Κοινωνία».